Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Panasonic Lumix GH6 officieel bevestigd en komt nog in 2021 met fase detectie AF!

Geüpdate op 24/06/2021 door Camera Deals – Yoreh

De Lumix GH6 komt er nog in 2021 en krijgt een volledig nieuwe sensor, een nieuwe Venus beeldprocessor en minimaal 5.7K 60fps en 4K 120fps film. De geruchten over de opvolger van de GH5 gaan al jaren, maar nu is het zeker dat hij er aankomt.

De Lumix GH6 is wordt een hele belangrijke camera in de wereld van filmmakers omdat de GH-serie sinds de GH4 altijd al een van de beste 4K camera’s voor film maakte. Met de GH6 kunnen we dus weer een (film) camera verwachten die nieuwe standaarden bepaald. Vooral het gebruik van een MFT-sensor is een voordeel omdat deze extreem goed zijn, voor niet te veel geld en je hierdoor een compacte set-up hebt.

Er is nog niet veel bekend over de camera, maar het is fijn om te weten dat de camera er binnenkort aankomt. Naast de GH6 ontwikkeling is ook de Lumix GH5 II aangekondigd.

Eigenschappen GH6 die tot nu toe bekend zijn

  • Volledig nieuwe sensor
  • Nieuwe Venus Engine beeldprocessor
  • 4:2:2 10-bit DCI 4K 60p ongelimiteerde opnames
  • 10-bit 4K 120p HFR/VFR-opnames
  • 10-bit 5.7K 60P opnames
  • Fase detectie (!)
  • Opladen via USB
  • 2500 dollar

Uiteraard zijn 5.7K 60fps opnames iets om naar uit te kijken en we willen vooral weten met welke bitsnelheid dit gebeurd.

Volgens de aankondiging is dit pas het topje van de ijsberg en heeft de GH6 nog veel meer functionaliteiten. Wellicht dat 6K of 8K nog een optie is. Panasonic zegt dat verwachtingen zeker worden waargemaakt.

Filmen in 5.7K

Filmen in 5.7K resolutie 60fps is indrukwekkend, maar het is ook opvallend dat ze er geen 6K van hebben gemaakt. Dit kan er op duiden dat er geen 41MP (zoals de geruchten gaan), maar een 20.3 megapixel sensor in de camera komt. 5.7K is namelijk het maximale dat je uit een sensor als deze kan halen. 8K film is daarbij niet eens genoemd tijdens de aankondiging en als de GH6 dat wel zou hebben, dan zou je denken dat Panasonic daar mee zou adverteren.

Filmen met 120fps in 4K

Een nieuwe functie is de mogelijkheid om te filmen in UHD 4K met 120fps, iets wat de Sony A7s III ook doet. Het is een grote stap van de maximale framesnelheid van 60fps en geeft nieuwe creatieve mogelijkheden. Daarbij zijn alle beelden in 10-bit en dat geeft je extra ruimte in de kleurbewerking. HFR staat voor High Frame Rate en VFR staat voor Variable Frame Rate. VFR betekent dat je ook voor andere frame rates kan kiezen dan alleen 60 of 120fps.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat Panasonic niet probeert om records te verbreken, zoals Canon met de EOS R5 8K, maar probeert om daadwerkelijk goede camera’s op de markt te brengen. De EOS R5 heeft namelijk veel (oververhitting) problemen en volgens Panasonic zitten de meeste mensen helemaal niet te wachten op 8K-resoluties. Dat Panasonic werkt aan een GH6 met de allerbeste 4K en 5.7K zegt veel positiefs over het bedrijf.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0