Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Ricoh brengt de GR IIIx straatfotografie compact camera uit

Geüpdate op 09/09/2021 door Camera Deals – Yoreh

De Ricoh GR IIIx is de tweede straatfotografie camera met grotere APS-C sensor. In de camera zit een 26mm vaste lens, wat voor 40mm staat in het 35mm-equivalent.

Op dit moment kan je ook de eerste Ricoh GR III kopen die een 28mm (35mm-equivalent) heeft. Handig als je vooral wijde beelden vast wilt leggen. Maar met de GR IIIx heb je een meer natuurlijke 40mm beeldhoek.

Hoewel de camera’s geen zoeker hebben en behoorlijk prijzig zijn, zijn de camera’s een stuk compacter dan de meeste APC-C compactcamera’s. Dit is dus ideaal voor straatfotografen die rustig en zo veel mogelijk incognito te werk willen gaan. De Ricoh GR III-serie hoort zeker bij de beste compactcamera’s van dit moment.

 

Ricoh-GR-IIIx-compactcamera-cameradeals

Ricoh GR IIIx eigenschappen

Op de camera zit een volledig nieuwe 26.1mm f/2.8 GR lens, met een 40mm 35mm-equivalent op een full frame camera. Het objectief bestaat uit twee asferische lenzen en een 2-stop ND-filter dat ervoor zorgt dat je geen overbelichte beelden krijgt. Er zijn 9 diafragmabladen aanwezig die zorgen voor een zachte bokeh en je de minimale scherpstelafstand is maar 12 centimeter.

14-bit RAW en méér details

Voor de beste kwaliteit op de Ricoh GR IIIx kan je fotograferen in 14-bit RAW met een maximale ISO-waarde van 102,400. Er is geen anti-aliasingfilter aanwezig en dit zorgt voor foto’s met méér details. Als je tóch bang bent voor moiré, dan kan je de AA Filter Simulator gebruiken. Deze gebruikt microscopische sub-pixel vibraties die het anti-aliasingfilter simuleren.

Ricoh-GR-IIIx-compactcamera-cameradeals

Beeldstabilisatie en fase detectie

Het shift Shake Reduction (SR) systeem heeft 3-assige beeldstabilisatie tot 4 stops, met Auto Horizon Correction functie. Hierdoor worden alle kleine schokken en tikken opgevangen. Snelle en secure autofocus wordt gegarandeerd door het gebruik van fase- en contrastdetectie. Hierbij worden ogen en gezichten herkend. De Ricoh GR III zal deze functie ook krijgen na een firmware-update.

De camera heeft post-shooting functies, inclusief 11 basis modussen waarbij je hue, saturatie, contrasten en grain kan aanpassen.

Hoewel de Ricoh GR IIIx geen ingebouwde zoeker heeft, is het wel mogelijk om de optionele clip-on zoeker aan te schaffen.

Nadelen van de Ricoh GR IIIx

We noemden het eerder al, de camera heeft géén zoeker en juist met straatfotografie kan een zoeker goed van pas komen. Het LCD-touchscreen aan de achterzijde heeft wel een speciale outdoor modus, die het scherm extra licht maakt wanneer er veel zon is.

Een ander nadeel is het feit dat de camera alleen in Full HD kan filmen. Voor vele fotografen waarschijnlijk geen groot probleem, maar met een moderne camera had we toch minimaal 4K-video verwacht.

Ricoh-GR-IIIx-compactcamera-cameradeals

Prijs en beschikbaarheid

De Ricoh GR IIIx is beschikbaar vanaf eind september 2021 en kost op het moment van schijven €999. Het is mogelijk om een pre-order zonder aanbetaling te plaatsen.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0