Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes

Sony bevestigt de komst van de A7S III tijdens de zomer!

Bijgewerkt op

Nadat er al een lange tijd geruchten gingen over een opvolger van de full frame A7s II, die in 2015 uitkwam, heeft Sony nu eindelijk bevestig dat er een Mark III komt. Volgens Kenji Tanaka van Sony kunnen we de aankondiging zelfs deze zomer al verwachten. 

In een interview met DPReview vertelt de Senior General Manager dat de A7s III op elk front volledig wordt vernieuwd. De ‘S’ in de Sony-serie staat voor ‘sensitive’ en dat heeft alles te maken met weinig, maar grote, pixels en daardoor extreme laag-licht capaciteiten. Dit maakt de huidige Sony A7s II een geweldige optie voor filmmakers.

Wat is er nieuw?

Sony zegt zijn klanten te hebben gevraagd wat ze het liefste wilden zien in het nieuwe model en hierbij kwam vooral 4K, 60fps naar voren. Omdat de sensor grote pixels gebruikt, is er daardoor minder ruimte voor een grote hoeveelheid pixels. Dit zou betekenen dat de A7s III een zelfde soort camera wordt als de Micro FourThids-sensor Panasonic Lumix GH5s waarbij je extreem hoge ISO-waardes kan instellen. 8K film lijkt het niet te worden, aangezien je hier een hoop pixels voor nodig hebt. Vooralsnog blijft Canon de enige 8K systeemcamera met de EOS R5. Alleen de full frame Panasonic Lumix S1H komt in de buurt met 6K film.

Sony Alpha A7s Mark II Body systeem camera | CameraDeals.be

Nieuwe sensor

De full frame sensor zou volledig worden vernieuwd, maar een pixelmonster wordt het waarschijnlijk niet. De A7s II heeft 12.2 megapixels op een full frame sensor en het lijkt erop dat de A7s III een zelfde aantal pixels krijgt. Dat maakt deze camera dan ook een echte filmcamera en minder geschikt voor het nemen van foto’s.

Sony staat bekend om het maken van geweldige sensoren voor hun eigen en ook andere merken. De huidige sensor stamt uit 2015 en is dus al flink verouderd. Hoewel, we kunnen beter zeggen dat de techniek inmiddels enorme sprongen heeft gemaakt. Stel dat de A7s III 6K kan schieten, dan moet de sensor minimaal 24 megapixels hebben.

Filmen in DCI 4K, 10-bit en geen tijdslimiet

Je zou het misschien niet verwachten, maar zowel DCI 4K, 10-bit en filmen zonder tijdslimiet is niet mogelijk op de A7s II. Het lijkt dan ook meer dan logisch dat het op de derde versie wel mogelijk is. We kunnen met zekerheid zeggen dat DCI 4K, 60fps mogelijk wordt, samen met de bovengenoemde andere functionaliteiten. Een mooie extra zou het filmen in 4K HDR en nog langzamere slow-motions zijn.

Touchscreen en joystick

Sony sloot zich pas later aan bij de touchscreen-alliantie, maar inmiddels weten ze hun weg goed te vinden. De A7s II heeft geen touchscreen en dat bleek toch wel een gemis. Zeker omdat de joystick op dit model alleen kan worden gebruikt om door de menu’s te scrollen en niet om het focus-punt in te stellen. Een touchscreen én betere joystick lijken dan ook meer dan logisch. Ook het toevoegen van twee UHS-II kaartsleuven kan niet uitblijven.

Beter AF-focus systeem

Tegenwoordig heeft Sony een geweldig AF-systeem waarbij het gebruik maakt van zowel Fase-detectie als contrast-detectie. Bij Panasonic wordt er nog steeds gebruik gemaakt van alleen contrast-detectie (DPD) en dat is een groot nadeel omdat het minder nauwkeurig en snel is.  De Sony A7 III en A9 maken gebruik van 693 fase-detectie en 425 contrast-detectie punten. Het zou dan ook raar zijn als dit hybride autofocus systeem niet ook aan de A7s III wordt gegeven.

Voor nu is het wachten op de officiële aankondiging van de Sony A7s III! Wat zou jij graag in de nieuwe camera zien?

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Sony A7s II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0