Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes

Sony gaat voorbij Nikon en Canon en neemt de leiding in Full-Frame verkopen in Japan

Hoewel Sony de eerste was die full-frame systeemcamera’s op de mark bracht waren ze nog niet de beste verkopende, tot nu. Dat blijkt uit cijfers van BCN Ranking. Inmiddels verkopen in Japan de Sony Full-frame camera’s beter dan die van Nikon en Canon. Daarnaast groeit het APS-C marktaandeel van Sony sinds november 2018 ook sterk.

Sony zag zijn aandeel in full-frame verkopen in Japan stijgen van 31.6% naar 38% procent, terwijl Canon naar de tweede plaats is verstoten van 37.8% naar 36%.  Nikon vult het rijtje aan staat op 24% na vorig jaar nog 29.1% van het marktaandeel te hebben.

Sony timmert al langer aan de weg

Sony was de eerste die full-frame systeemcamera’s op de markt bracht, terwijl Nikon en Canon het rustig aan deden. Deze voorsprong is nu terug te zien in de cijfers en omzet. Zo heeft Sony inmiddels ook de 2e plek van Nikon overgenomen als het gaat om het verkopen van verwisselbare lens camera’s (23%) in Japan. De val van Nikon is ook te zien in de slechte jaarcijfers van het bedrijf.

APS-C en Spiegelreflexcamera’s nog steeds meest verkocht

Uit de cijfers van het BCN onderzoek blijkt ook dat spiegelloze APS-C en spiegelreflexcamera’s nog steeds het meest worden verkocht. Zo hebben Full-Frame systeemcamera’s maar een aandeel van 10%.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

Kamera Express
Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0