Geen Panasonic Lumix GH6 in 2021, maar in lente 2022

Geüpdate op 05/01/2022 door Camera Deals – Yoreh

De Panasonic Lumix GH6 heeft het beloofde jaar van 2021 niet gehaald, maar nu lijkt het erop dat we deze nog voor de lente van 2022 kunnen verwachten.

Op dit moment is CES 2022 aan de gang en aan het einde van de Panasonic presentatie werd er verteld dat we de Panasonic GH6 nog voor de lente van 2022 kunnen verwachten. De lang verwachte camera is nu al een paar keer uitgesteld en moeten dus maar zien of Panasonic zich aan hun woord houden deze keer.

Originele bericht 22 december 2021:

Vele mensen wachten met smart op de Lumix GH6 en deze moet de populaire GH5 II en GH5s opvolgen. Maar helaas, Panasonic gaat het niet redden om de camera dit jaar uit te brengen. In alle eerlijkheid, camera’s worden normaliter niet aangekondigd aan het eind van het jaar en rond de feestdagen.

Het bericht komt via de officiële Panasonic website en zegt het volgende: “Kijkend naar de systeemcamera Lumix GH6, waar de productontwikkeling werd aangekondigd op 26 mei 2021, hadden we het doel om deze in 2021 op de markt te brengen, maar helaas heeft dit proces vertraging opgelopen.

Op dit moment is het doel van Panasonic om de GH6 vroeg in 2022 op de markt te brengen. Maar tot nu toe weten we vrij weinig over de camera aangezien de eerste aankondiging over een productontwikkeling ging.

Wat er bekend is over de GH6

De Panasonic Lumix GH6 zal wederom een Micro FourThirds sensor gebruiken, maar wel een die volledig is vernieuwd. Filmen in 5.7K 60fps wordt mogelijk en de grootste verbetering is de introductie van fase detectie voor autofocus in plaats van contrast detectie.

 • Volledig nieuwe sensor
 • Nieuwe Venus Engine beeldprocessor
 • 4:2:2 10-bit DCI 4K 60p ongelimiteerde opnames
 • 10-bit 4K 120p HFR/VFR-opnames
 • 10-bit 5.7K 60P opnames
 • Fase detectie (!)
 • Opladen via USB
 • 2500 dollar

Panasonic-lumix-gh6-body-cameradeals-be

Voor filmmakers is het vooral belangrijk om te weten dat de camera 4K 60fps opnames maakt in 4:2:2 10-bit en 10-bit 4K 120fps HFR (high frame rate) opnames ondersteund. Ook geeft Panasonic aan dat er geen limiet op opnametijd zit en dat betekent dus dat de camera niet oververhit.

We zijn heel benieuwd naar de volledige specificatielijst van de Lumix GH6 en of deze ook weer in de lijst van beste systeemcamera’s voor 4K film past.

Prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH5 II

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Panasonic DC-GH5M2 Body
Laatste updates:
 • €1.369,00 - 04/01/2022
 • €1.599,00 - 21/12/2021
 • €1.499,00 - 15/12/2021
 • €1.599,00 - 19/10/2021
 • €1.699,00 - 10/08/2021
Sinds: 10/08/2021
 • Hoogste prijs: €1.699,00 - 10/08/2021
 • Laagste prijs: €1.369,00 - 04/01/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 27/12/2021 16:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Camera Deals - Yoreh

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0