Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Wetenschappers maken actioncamera voor insecten

Bij CameraDeals zijn we enorme fan van kleine camera’s met veel kracht. Eén van de nieuwe camera is zelfs zó klein en licht, dat hij op de rug van een kever past. De camera weegt minder dan een postzegel en wordt van afstand bestuurd. 

Eerder berichtte we al over de zandkorrel camera en de suikerklont actioncamera, maar dit is toch wel wat nieuws. De onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben dit nieuwe apparaatje van maar 248 milligram op zo’n ontworpen dat een kever hem als een backpack kan dragen.

Foto: Mark Stone, University of Washington

Verwacht geen 4K actioncamera specificaties bij dit model. De camera filmt met een resolutie van 160×120 pixels en 5 frames per seconde en de beeld zijn zwart-wit. Dankzij een klein elektrisch armpje is het mogelijk om de camera 60 graden naar links en rechts te draaien. Hierdoor kunnen de onderzoekers alsnog een grotere kijkhoek krijgen.

Foto: Mark Stone, University of Washington

Alle instellingen worden aangepast en gemonitord via een telefoon-app. Op de telefoon zie je een live-feed die beelden verzend tot 120 meter afstand. Omdat de accu van deze camera 6 uur lang meegaat, hopen onderzoekers insecten beter te kunnen bestuderen wanneer zij zich op grote afstand bevinden.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0