Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Wordt de Panasonic GH6 op 27 oktober onthuld?

Geüpdate op 05/10/2021 door Camera Deals – Yoreh

Op 27 oktober is het de twintigste verjaardag van Lumix en dat zou wel eens de dag kunnen zijn dat Panasonic de Lumix GH6 onthuld. Al twintig jaar (sinds 2001) maakt Panasonic de Lumix serie en liefhebbers wachten al heel lang op de opvolger van de Lumix GH5. Hoewel de Lumix GH5 II onlangs is uitgekomen en dit een van de beste 4K-camera’s is, is dit natuurlijk niet genoeg om de honger te stillen.

De GH-serie staat bekend om zijn hybride kracht; een goede foto- én videocamera. De Lumix GH5s is zelfs een van de beste filmcamera’s uit de serie, maar de GH6 moet daar lang en breed overheen. Wat we al weten is de Lumix GH6 een volledig nieuwe high-speed sensor krijgt, met waarschijnlijk 20.3 megapixels en een Venus Engine beeldprocessor.

Resolutie

Qua resolutie heb je de mogelijkheid om 4:2:2 10-bit DCI 4K/60fps film te draaien zonder enige opname limiet. Daarnaast kan je 10-bit 120fps HFR (high frame rate) en VFR (variable frame rate) in slow/quickmotion opnemen. Voor de grootste resolutie ga je naar 10-bit 5.7K 60fps video. Dit is allemaal te danken aan de volledig nieuwe sensor.

Panasonic-lumix-gh6-body-cameradeals-be

Beeldstabilisatie

Het is nog niet bekend of beeldstabilisatie aanwezig is, maar het is zeer waarschijnlijk. We denken dat er een 5-assig systeem aanwezig is dat tot 6.5 stops stabiliseert. Live streaming in Full HD 60fps is zeer waarschijnlijk ook mogelijk via een draadloze verbinding met Lumix Sync of direct via een Wifi verbinding.

De Lumix GH6 heeft behoorlijk wat concurrentie met de Fujifilm X-T4, Sony A7C en Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K en 6K Pro. Hopelijk krijgen we op 27 oktober alle details van de Panasonic Lumix GH6.

Prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH5 II

Laatste Amazon prijsupdate was: 19/10/2021 05:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0