Zeker één, misschien drie Panasonic GH6 modellen met 41MP in 2021

blank
blank

Hoewel de exacte specificaties nog niet bekend zijn, heeft Panasonic wel aangegeven dat de Lumix GH6 nog dit jaar uit komt. Het gaat dan niet om één, maar om drie modellen met waarschijnlijk een 41MP sensor.

Het werd ook wel tijd, want de Panasonic Lumix GH5 stamt uit 2018 en drie GH6 opvolgers zijn dus meer dan welkom. Om welke drie modellen het gaat is niet duidelijk. Maar het kan goed zijn dat er een standaard model is, de GH6, een GH6s voor film en nog een ander model voor snelle of grote megapixel fotografie.

Sensor met 41 megapixels

Hoe de geruchten er bij komen dat er 41 megapixels in de camera zitten? Omdat het er op lijkt dat de GH6 de Sony IMX594CQR sensor gaat gebruiken. Deze heeft totaal 41 megapixels en kan opnemen in 8K.

In dit document hieronder wordt de IMX492LLJ sensor beschreven die ook 41 megapixels heeft.


Garantie dat een van deze sensoren ook daadwerkelijk in de Panasonic Lumix GH6 komen is niet zeker, maar zeer waarschijnlijk is het wel.

Panasonic GH6 specificaties

Uiteraard wordt niet alleen de sensor geüpdate, maar ook de in-body beeldstabilisatie wordt beter en de camera zou RAW-film moeten kunnen opnemen in 4K en 6K.

Het gerucht van 8K film gaat al een tijdje, maar het zou ook goed kunnen dat Panasonic er voor kiest om er een 8K oversampled 6K-camera van te maken.

Panasonic-gh5-16-40mm

Panasonic Lumix GH5 + 12-60mm

Autofocus

Een van de grootste gebreken van Panasonic camera’s is de autofocus. Het bedrijf maakt nog altijd gebruik van contrast detectie, terwijl fase detectie, gebruikt door o.a. Nikon, Sony en Canon, een stuk snelle en preciezer is. Uiteraard wordt de autofocus beter, maar op wat voor manier moet nog blijken. Het lijkt erop dat Panasonic wil bewijzen dat contrast detectie hetzelfde kan als fase detectie autofocus.

Prijs en beschikbaarheid

De Lumix GH6 zou eigenlijk tijden Photokina 2020 in Keulen worden aangekondigd en vanwege COVID-19 is de show afgelast en houdt Photokina er zelfs helemaal mee op. Het is nog even wachten op een officiële datum dus. De Panasonic GH5 werd voor rond de €2000 verkocht en het zou dus logisch zijn als dat ook gebeurd met de GH6. We zijn heel benieuwd wat er in de GH6 zit, want de GH5 en Panasonic Lumix GH5s horen op dit moment tot de beste camera’s voor het opnemen van 4K+ film.

Snel meer!

Prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH5:

Prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH5s:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0