Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Leica brengt krachtige smartphone Leitz Phone 1 uit met 1″ sensor en 20MP

Geüpdate op 21/06/2021 door Camera Deals – Yoreh

Leica heeft met de Leitz Phone 1 hun eerste smartphone op de markt gebracht en het is er eentje om in de gaten te houden. Een telefoon met 20 megapixels en 1-inch (!) sensor. De lens kan je afdekken met een magnetische lenskap en aan de voorzijde zit een 12.6MP selfiecamera. 

Leica staat er om bekend om modellen van andere merken te re-branden en dat lijkt ook het geval met deze telefoon. Zo bracht Sharp eerder de Aquis R6 uit, die is gemaakt samen met Leica. Deze telefoon heeft ook een 20MP 1-inch sensor en 19mm f/1.9 ASPH Lens. Eerder heeft Leica de D-Lux 7 & (eigenlijk de Panasonic LX100 II) en de Leica SL2 (Panasonic S1R) uitgebracht.

Leica-Leitz-Phone-1-cameradeals-be

Grote 1 inch sensor

Dit is het moment dat compactcamera’s en telefooncamera’s gaan mengen en dit heeft alles te maken met de sensor. Meestal zijn de sensoren in compact camera 1/2.3″ of 1″ en die in een telefoon stukken kleiner. Nu zit er een grote 1 inch sensor in een telefooncamera en dat zorgt ervoor dat er veel licht en beeldinformatie wordt opgevangen. Combineer dit met 20 grote megapixels en je krijgt haarscherpe foto’s.

Leica-Leitz-Phone-1-cameradeals-be

Nieuwste technologie

De lens aan de achterzijde is te beschermen door de magnetische lensdop te monteren en dat is het natuurlijk wel waard. Het 6.6″ OLED scherm heeft 1 miljard kleuren, variabele 240HZ ververssnelheid en een hoge contrast ratio. De Leitz 1 Phone maakt gebruik van het vlaggenschip Snapdragon 888 processor, 128GM RAM en heeft 265GB intern geheugen. Dit is uit te breiden met microSD kaarten tot 1 TB. Je kan dus zo veel UHD 4K-videomateriaal schieten als je wilt.

Leica-Leitz-Phone-1-cameradeals-be

De speciale ‘Leitz-Look’ modus is een speciale zwart-wit optie waarmee je monochroom fotografie kan beoefenen. De LFI Gallery widget laat je door Leica voor geselecteerde foto’s zien van de Leica Fotografie International (Leica’s magazine).

Leica-Leitz-Phone-1-cameradeals-be

Beschikbaarheid

Op dit moment is de telefoon alleen in Japan te koop bij SoftBank en kost ongeveer €1424. Of de 1 inch cameratelefoon ook naar Europa komt is nog niet duidelijk.

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0