Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Akashinga is een geweldige short docu over vrouwelijke rangers in Zimbabwe

Omslagfoto: National Geographic / BRENT STIRTON

Producer James Cameron heeft samen met National Geogrpahic een korte documentaire gemaakt over de vrouwelijke Rangers in Zimbabwe. Deze vrouwen, Akashinga, beschermen met name de wilde olifanten tegen stropers. Naast dat de documentaire geweldig is gefilmd en gemonteerd, is het verhaal achter deze vrouwen mooi en sterk. 

Bekijk de trailer:

Uitzichtloos

Deze Zimbabwaanse vrouwen komen bijna allemaal uit uitzichtloze situaties waarbij ze te maken hebben gehad met een gewelddadige man, verkrachting en het moeten opvoeden van kinderen zonder inkomen. Het worden van een ranger is voor hen een optie om hun kinderen te onderhouden én de olifanten en ander wild te beschermen.

Volgens Damien Mander, de oprichter van Akashinga Convervation Army en Australisch Marinier, hebben deze vrouwen al zo veel meegemaakt dat ze daardoor sterker zijn dan mannen. Tijdens de training ondergaan deze vrouwen de 4 stadia van lijden: koud hebben, moe en nat zijn en honger hebben. Omdat deze vrouwen uit moeilijke en zware (mentale) situaties komen lijkt de training hen makkelijker af te gaan dan bij mannen. Daarbij denkt hij dat deze rol meer is weggelegd voor vrouwen dan voor mannen omdat vrouwen meer in staat zijn situaties te de-escaleren en oplossingen te zoeken zonder geweld.

De Akashinga vrouwen hebben bijna altijd te maken met mannelijke stropers die neerkijken op hen omdat ze vrouw zijn. Echter wordt in de docu van 13 minuten duidelijk dat dit goed getrainde vrouwen zijn waarmee je niet wil sollen.

Akashinga: The Brave Ones mini-docu

National Geographic heeft aansluitend een mooi stuk geschreven over de Akashinga vrouwen, gepaard met prachtige foto’s.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

beste-4k-6k-8k-camera-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0