Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Waarom je camera’s goedkoper uit het buitenland besteld

In 2018 spendeerde de Belgen 18% van hun budget aan aankopen via online winkels en dat getal loopt alleen maar op. Van al deze aankopen ging er 17% naar elektrische apparaten zoals fototoestellen, camera’s, camcorders en videocamera’s. Opvallend genoeg kiezen vooral de Vlamingen ervoor om niet in België, maar in Nederland, Duitsland of Engeland te kopen. Is dit een goed idee? Ja zeker, naar ons idee wel!

1. Online aankopen in buitenland goedkoper dan in België

Logischerwijs ben je opzoek naar de beste en goedkoopste fotocamera of actioncam voor op vakantie tegen de laagste prijs. Een camera kopen van €1000 terwijl het ook voor minder kon? Dat wil je natuurlijk niet mee maken. Omdat gemiddelde lonen in Nederland lager liggen, is het voor de webshop mogelijk om lagere prijzen aan te bieden.

Daarnaast heeft Nederland goede afspraken met de leveranciers om scherpte prijzen te kunnen aanbieden. Zie hier onder een aantal populaire camera’s en de prijs verschillen tussen Nederlandse en Belgische webshops.

Let erop dat de prijzen over het algemeen lager zijn in het buitenland, maar dat betekend natuurlijk niet dat je de laagste prijs niet gewoon in België kan vinden.

terug naar menu ↑

2. Gratis en snelle levering vanuit een buitenlandse webshop

Uiteraard zijn er Belgische camera webshops die gratis leveren, vaak starten de verzendkosten bij €9,- en deze kunnen oplopen tot €60,-, afhankelijk van het gewicht. Maar snel kan je de Belgische webshops niet noemen. Bij velen moet je minsten 48 uur wachten voordat je pakket aankomt.

Een groot aantal Nederlands en Duitse webshops heeft haar distributiecentra aan de grens gebouwd. Door deze strategische locatie is het voor hen mogelijk om alle order binnen een dag op de juiste locatie te krijgen. Het is zeer opvallend, maar wel waar!

terug naar menu ↑

3. Kopen uit webshops is veilig

Shoppen in buitenlandse webshops is nog nooit zo veilig geweest. Goede en grote webshops zullen allemaal het ‘Ecommerce Europe Trustmark Certificate’ willen. Dit certificaat garandeert dat de webwinkel voldoet aan de Europese regelgeving en dat de consument is beschermd en wordt geholpen mochten er conflicten ontstaan tussen de koper en de webwinkel. Dit geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse aankopen. CameraDeals selecteert alleen webshops voor jou dit dit Europese certificaat hebben.

In België herkennen we dit certificaat aan het BeCommerce logo met de duim.

Logo's veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Logo’s veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

terug naar menu ↑

4. Reparatie van camera gaat via de distributeur

Webshops krijgen hun fototoestellen, camera accessoires en videocamera’s vaak direct via de distributeur toegestuurd. Zo komen camera’s van Canon binnen via de haven van Rotterdam. Mocht er iets fout zijn aan de camera, dan wordt je camera meestal weer teruggestuurd naar de distributeur, die het dan op hun beurt repareren.

Tegenwoordig wordt er vaak aangeraden om defecte camera’s of drones direct terug te sturen naar het distributiecentrum, want dat scheelt je een hoop verzendkosten. Waar je jouw camera ook vandaan haalt, het komt uiteindelijk vanuit dezelfde plek.

terug naar menu ↑

5. Buitenlandse camera winkels hebben een groter aanbod

E-commerce in België is hard aan het groeien. Belgen krijgen steeds meer vertrouwen in het kopen van producten online. Maar zeker op de markt van video en fotocamera’s loopt België nog achter. De doorsnee fotocamera vind je in de meeste webshops, maar op het moment dat je iets specifieks zoekt, dan kom je al snel uit bij een Nederlandse of Duitse leverancier. Denk hierbij aan Kamera-Express.nl of fotokonijnenberg.be, wat een Nederlands bedrijf is en vanuit Nederland verzendt.

terug naar menu ↑

6. Grenzen tellen niet in de webshop wereld

Soms is het lastig te behappen, zeker voor een aantal binnen de generatie die niet met Internet is opgegroeid, maar aankopen doen hoeft niet meer in een fysieke winkel. Zeker niet als het elektronica als camera’s, actioncams, statieven en camcorders betreft. Door de samenwerking binnen de Europese Unie is het mogelijk geworden om tegen zeer lage kosten producten heen en weer te sturen.

Uiteraard willen de VS, China en Japan bijblijven en ook zij maken afspraken met de EU om hun producten simpel naar Europa te krijgen. Het belangrijkste voor de e-commerce is dat de klant, ongeacht waar vandaag, simpel, snel en veilig een onlineproduct kan aanschaffen.

terug naar menu ↑

Conclusie over winkelen in buitenlandse webshops

Mede door regel- en wetgeving binnen België, is winkelen in buitenlandse webshops goedkoper. Online winkelen is nog nooit zo veilig geweest vanwege internationale afspraken en webwinkels die over een Europees Certificaat beschikken.

Ben je van plan een camera te kopen? Vergelijk dan de prijzen binnen België met die van andere landen.

terug naar menu ↑

De top (inter)nationale camera webwinkels van CameraDeals

1. Coolblue Nederland
2. CameraNU Nederland
3. Amazon Duitsland
4. Bol.com Nederland
5. FNAC België

terug naar menu ↑

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

CameraDeals.be logo

Recente blog posts

Wat zijn jouw gedachten?

Laat een reactie achter

Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0