Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Geruchten over een Canon EOS R5 met 8K video, 45MP en IBIS in februari

Bijgewerkt op

Het lijkt erop dat Canon zijn positie in de full-frame systeemcameramarkt gaat versterken door de EOS R5 (voorheen RS) uit te brengen. Met zeer ambitieuze eigenschappen lijkt dit een echte all-round camera te worden.

Wat we in de camera vinden

Het lijkt bijna te goed om waar te zijn, maar volgens Canon Rumors het lijkt te kloppen: een supersnelle full-frame camera met een 45 megapixel sensor, 5-assige in-body beeldstabilisatie die tot 8-stops licht gaat als je een IS lens op de camera zet, 8K video met 30fps en 120fps in 4K en continu foto’s schieten met 12fps met de mechanische sluiter en 20fps met de elektronische sluiter.

Het schijnt ook dat er een scroll-wieltje bovenop de camera komt dat we ook vinden op de spiegelreflexcamera’s van Canon. Ook de knop waarmee je wisselt tussen liveview en Film modus zou overeen komen met de spiegelreflexcamera’s.

Hoeveel klopt hiervan?

Of de camera echt op 8K film en met 120fps op 4K kan schieten betwijfelen we. De stap naar het filmen met deze snelheden op 4K is nog niet gemaakt in een systeemcamera en Canon zou een enorme primeur hebben als de camera het echt kan. We denken dan ook de 8K film er meer uitziet als een opgerekte 6K en dat je op 4K met 30fps kan schieten.

Waarom EOS R5?

Eerder gingen de geruchten over een ‘canon eos Rs‘ en nu opeens is het ‘R5′. De andere (aangekondigde geruchten) camera’s zoals EOS RP, EOS Ra en EOS RiP hebben allemaal letters en daarbij zou deze R5 ook niet de vijfde camera in de serie zijn. Of de naam klopt is dus ook nog maar te betwijfelen.

Hoe dan ook, deze nieuwe R5 lijkt op een geweldige opvolger van de huidige Canon EOS R. Hoewel ook de Canon EOS R Mark II al aangekondigd is lijkt de EOS R5 een mooie toevoeging aan het Canon arsenaal te zijn.

Men denkt dat de camera wordt aangekondigd in februari op de CP+ Trade show in Japan en dat de camera vanaf juli 2020 te koop is.

Canon EOS R5 specificaties (geruchten)

 • 45mp full-frame CMOS sensor
 •  IBIS
  • 5 stops met alleen IBIS
  • 7-8 stops wanneer je een lens gebruikt met optische stabilisatie
 •  12fps mechanisch, 20fps elektronisch
 • Scroll-wieltjes aan de achterkant
 •  Geen touchbar
 •  Liveview/Movie wisselknop zoals op spiegelreflexcamera’s
 •  Batterij met meer capaciteit, maar hij lijkt op de huidge LP-E6
 •  8K @ 30fps RAW
 •  4K @ 120fps
 •  4K @ 60fps
 •  Built-in 5GHz WiFi

De beste deals van vandaag voor de Canon EOS R

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij hoort? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0