Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Een 150 megapixel smartphone camera van Samsung?

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Op dit moment is de Phase One IQ4 midden formaat camera de recordhouder van megapixels: 150 en daar leg je zo’n €50.000 voor neer. Samsung denkt dit aantal megapixels in een telefoon te kunnen stoppen en met de Samsung S20 hebben we gezien dat ze de 100 megapixels al kunnen halen. 

Een van de eerste dingen die belangrijk zijn om te weten over megapixels, is dat het alles te maken heeft met hoe groot deze pixels zijn, op wat voor sensor ze vallen en hoeveel informatie deze bevatten. Uiteraard zal een 150MP Samsung camera de Phase One IQ4 nooit kunnen inhalen qua informatieverwerking, maar het zou wel de eerste telefoon ooit zijn met 1 inch sensor om dit aantal megapixels te halen.

Het originele bericht komt van een Koreaanse nieuwsgroep en is daarna ijverig gedeeld op Twitter. Of deze geruchten kloppen is nog maar de vraag. Zeker aangezien de Samsung S20 nog helemaal niet zo lang uit is en ze daarbij net een 108 megapixel camera hebben geïntroduceerd.

De Samsung Galaxy S20

Het eerste plan zou zijn geweest om een 200 megapixel camera te bouwen, maar de partners waar Samsung mee samenwerkt konden dit nog niet realiseren. Gelukkig kan je met 150 megapixels ook even vooruit.

Toen er werd gesproken over een 100 megapixel camera in een Samsung telefoon, kwamen ze uiteindelijk met een 108 megapixel sensor. Stel dat een nieuwe telefoon 150 megapixel zou hebben, dan zou dit in de praktijk 158 of 152 megapixel kunnen zijn. Dat betekent dat het de sensor met de meeste megapixels ter wereld zou worden.

Concurrenten

Het is niet alleen Samsung dat pixel monsters wil maken. Ook Xiaomi, Oppo en Vivo maken sensoren met grote aantallen megapixels die samenwerken met de Snapdragon 875. Deze zou je al kunnen kopen in het eerste kwartaal van 2021. Voor Samsung zou de 150 MP waarschijnlijk in de Galaxy S21 zitten. Hoe dan ook, dit zijn allemaal geruchten die je met een grote korrel zout moet nemen.

De beste prijzen van vandaag voor de Samsung Galaxy S20

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0