Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Sony A7s III in 2020? Wat er tot nu toe bekend is

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Bijgewerkt op

De geruchten over een nieuwe Sony A7s III gaan al een hele tijd rond, maar tot de aankondiging van een nieuw model is het nog niet gekomen. En dat terwijl Sony flink doorpakt op het gebied van hun APS-C systeemcamera’s en andere Full-Frame modellen.

Toch lijkt het erop dat ook de videoversie van de A7-serie een opvolger krijgt. De Sony A7s II werd uitbracht in 2015 en dat betekent dat het tijd is voor een opvolger, zeker als je ziet dat camera’s als de Panasonic S1H, GH5s en Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K de A7s II voorbij gaan.

Uiteraard zijn de Sony A7r IV en A7 III recentelijk op de markt gebracht, dus het is bekend dat de A7-lijn nog springlevend is. Onlangs zijn er foto’s gelekt van de A7s III en nu weten we zeker dat hij eraan komt. Misschien begin 2020?

Wat er bekend (geruchten) is over de Sony A7s III

De filmvarianten van zowel de Panasonic als Sony-lijn hebben sensoren met minder megapixels. Nu is het dus de vraag of ze vasthouden aan de 12 megapixel sensor en 4K, of dat ze in een keer doortrekken naar een 6K of 8k sensor.

Sony A7s III Datum en prijs

Volgens nieuwssite Techradar is het mogelijk dat de nieuwe A7s III in januari 2020 al beschikbaar is. Dat zou opvallend zijn aangezien de camera nog niet is aangekondigd. Meestal gaat de aankondiging gepaard met kleine onthullingen (dus geen geruchten) over wat de camera qua specificaties heeft.

Hoewel de A7s II nu rond de €1630 te krijgen is, werd deze camera aan het begin voor zo’n €3000 verkocht. De gok is dan ook dat de A7s III rond deze prijs zal beginnen.

Sony A7s III  sensor

Hoeveel megapixels de nieuwe sensor gaat krijgen is nog niet bekend, maar we weten wel dat je voor bepaalde filmresoluties ander soort sensoren nodig hebt.

Wanneer de A7s III bij 4K film blijft, dan is de kans groot dat de sensor ook 12 megapixels blijft. Wanneer de de camera een 4K beeld wil schieten dat is verkleind van 6K of als de camera 6K kan schieten, dan zal er minimaal een 24 megapixel sensor in de camera moeten zitten. Voor een 8K filmbeeld heb je zelfs minimaal een 33,1 megapixel sensor nodig.

De website SonyAlphaRumors heeft gelekte gegevens over een 35 megapixel 8K video sensor online gezet en dus kan het zo maar zijn dat deze in de A7s III terecht komt.

Ook gaat het gerucht dat de sensor een ‘stacked design’ zal krijgen. De kans bestaat dat de nieuwe sensor beter wordt dan de sensor die op dit moment in het vlaggenschip van de Sony A9 zit.

Sony A7s III video-eigenschappen

Op dit moment wordt er verwacht dat de camera DCI 4K (4096×2160) met 60 frames per seconde opneemt, 4:2:2 10-bit interne opnames maakt en de 30 minuten clip restrictie wegvalt.

Dit is mooi om te zien, maar het is niets nieuws aangezien concurrenten deze opties een tijd geleden al aan hun camera hadden toegevoegd. Dit zijn dus minimale vereisten voor de nieuwe A7s III.

Wat wel nieuw is, is het idee dat 4K opnames in HDR kunnen worden vastgelegd met 60 frames per seconde. Daarnaast zou  het kunnen dat er een nieuw H.265 codec in de camera wordt verwerkt: XEVC. Hierbij is het mogelijk om 12-bit 4K en 12-bit 8K 4:4:4 opnames te kunnen maken, terwijl je in Full-HD 1080p opnames van 240fps maakt in 10-bit.

Sony A7s III design

Het lijkt erop dat de A7s III veel overeenkomsten gaat hebben met de A7R IV en A7III. De body wordt wellicht wat dikker en dat zou alles te maken hebben met een nieuw ventilatiesysteem dat zich aan de achterkant van de camera bevind. Het zou koude lucht naar binnen zuigen aan de ene kant en warme lucht naar buiten blazen aan de andere.

Sony-A7s-III-cameradeals.be 2

Credit: Panasonic

Sony A7s scherm en zoeker

Met een 2.3 miljoen-dots zoeker lijkt deze hetzelfde te zijn als bij zijn voorganger, maar wel met een vergroting van 0.78x in plaats an 0.71x. Het display zal waarschijnlijk een touchscreen worden zodat je gemakkelijk instellingen aanpast en door foto’s bladert.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0