Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

De adembenemende foto’s van de ‘Travel Photographer of the Year’ awards

Bijgewerkt op

Elk jaar is het mogelijk om jouw reisfoto’s in te sturen voor de Travel Photography of the Year competitie. In 2019 zijn er meer dan 20 duizend foto’s uit 144 landen ingestuurd en de Spaanse Katy Gomez Catalina is de eerste Spaanse Overall (algemene) winnaar ooit! Daarnaast is ze ook de tweede vrouw in de geschiedenis van de 17-jarige competitie die de all-round titel wint.

Volgens de co-founder van de competitie Chris Coe is het extreem moeilijk om de vijftien winnende foto’s uit te zoeken. Het is voor hem zowel angstaanjagend als stimulerend om de foto’s uit te zoeken en te zien wat er gaande is in de wereld. Coe vind het portfolio van de overall winnaar Katy Gomez Catalina heel divers en subtiel.

De jury van de competitie bestaat uit een internationaal panel van professionele fotografie-experts. Onder andere Pulitzer Prijs-winnaar Essdras M. Suarez and Lawrance Jackson, voormalig fotograaf van de Obama administratie, zijn leden van het panel.

1. Overall winnaar, Travel photographer of the Year 2019: Katy Gomez Catalina, Spanje

Credit: Katy Gomez Catalina

Fotolocatie: Lake Mutanda, Uganda

Over de foto: In 1991 zijn de Batwa Pygmies verdreven uit het bos waar hun voorouders woonden en zij leven nu op een andere plek waar men niet gelukkig is en moeite heeft om aan hun nieuwe omgeving te wennen.

Over de fotograaf: Katy is een Spaanse amateur fotograaf die werkt met medicijnen voor dieren. Ze is een gepassioneerde reiziger die al meer dan 60 landen heeft bezocht. Haar foto’s zijn eerder al tentoongesteld in onder andere Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland, India, Iran en Colombia. Katy zegt dat haar camera en zij onafscheidbaar zijn en haar reizen alleen nog maar door de camera kan zien. Ze neemt de foto’s niet voor anderen, maar voor zichzelf, waarbij het belangrijkste punt in haar fotografie de menselijke connectie is.

Apparatuur: Canon EOS 5D Mark III, 24-105mm lens, f5.6, 1/160s, ISO 200

2, Winnaar Young Traveler Photographer of the Year 2019 15-18 jaar: Ankit Kumar (16)

Credit:: Ankit Kumar

Fotolocatie: Danum Valley in Borneo, Maleisië 

Over de foto: Bomen bedekt in een deken van wollige wolken in Danum Valley.

Over de fotograaf: Ankit krijgt zijn eerste spiegelreflexcamera in 2015 en heeft de kans om naar meerdere landen in Europa en Afrika te reizen. Hier neemt hij vele wildlife en natuurfoto’s en vanaf dat moment weet hij dat zijn passie ligt bij het vastleggen van wilde dieren en hun veranderende omgeving. Hij wil in zijn fotografie nadruk leggen op de bedreigde diersoorten en hun verdwijnende leefomgeving.

In 2016 won Ankit al de Young Traveler of the year Award en later wint hij ook de Asian Youth Photographer of the Year 2017, krijgt hij een hoge vermelding bij de Nature’s Best Photography Asia 2017 en een vermelding bij de Nature’s Best Photography 2018 competities.

Apparatuur: Sony A9, 100-400mm, f/8, 1/640s, ISO 2000

3. Winnaar Art of Travel: Paul Sansome

Credit: Paul Sansome

Fotolocatie: Reykjavik, IJsland

Over de foto: De moderne architectuur van de Harpa Concert Hall in Reykjavik, een gebouw dat eindeloze fotomogelijkheden biedt.

Over de fotograaf: Paul Sansome is een professionele ‘fine art-‘ en reisfotograaf die woonachtig is in het zuiden van Engeland en ook Vietnam. Zijn werkt brengt hij uit in zeer gelimiteerde oplages zodat hij de focus op een specifiek punt kan laten rusten. Paul heeft meer dan 15 jaar ervaring en is fotografie docent tijdens fotografiereizen in onder andere Marokko, Kerala en Rajasthan in India, IJsland, Vietnam en Myanmar.

Apparatuur: Canon EOS 6D Mark II, 15mm f/2.8 fisheye, f10, 1/60s, ISO 800

4. Art of Travel: Ted Lau, Hong Kong

Credit: Ted Lau

Fotolocatie: PyongYang, Noord-Korea

Over deze foto: Na school doen alle kinderen mee met de oefeningen voor de Mass Games. Na maanden van training zijn deze kinderen bij professionele gymnasten.

Apparatuur: Nikon D850, 70-200mm, f8, 1/320s, ISO 2000

5. Geprezen foto, Art of Travel: Trần Tuấn Việt, Vietnam

Credit: Trần Tuấn Việt

Fotolocatie: Ung Hoa, Hanoi, Vietnam

Over de foto: Een vrouw bundelt wierook in Hanoi, Vietnam.

Apparatuur: Canon 1Dx, 24-70mm, F/2.8, 1/1250s, ISO200

6. Winnaar Endangered Planet: Alain Schroeder, België

Credit: Alain Schroeder

Fotolocatie: Sibolangit, SOCP Quarantaine centrum Noord Sumatra, Indonesië.

Over de foto: De orang-oetang Fahzren ondergaat een medische routine check in het dierenziekenhuis. Fahzren is 30 jaar oud en woont in de dierentuin van Maleisië sinds zijn geboorte. Het gaat goed met Fahzren, alleen heeft hij niet de skills om te kunnen overleven in het wild.

Over de fotograaf: Alain Schroeder is een professionele Belgische fotojournalist. In 1989 start hij Reporters, een bekend foto-agency in België. Door de jaren heen heeft hij dertig boeken geïllustreerd met onderwerpen als China, Iran, de Renaissance, Oud Rome, The Gardens of Europe, Thailand, Toscane, Creta, Vietnam, Budapest, Venetië, the Abbeys of Europe en nog vele anderen. Zijn werk is ook gepubliceerd in onder andere National Geographic, Geo en Paris Match.

Afgelopen jaren heeft Alain meerdere internationale prijzen gewonnen. Denk hierbij aan de Nikon Japan award voor Who Will Save the Rohingya serie, Travel Photographer of the Year 2017 en een World Press Photo eerste prijs ‘Sport Stories’.

Apparatuur: Fujifilm X-Pro2, 14mm, f3.2, 1/130s, ISO 1600

7. Winnaar People & Culture: Trevor Cole, Ierland

Credit: Trevor Cole

Credit: Trevor Cole

Fotolocatie: Mundari, Terekaka, Zuid-Sudan

Over de foto: De Mundari Camaraderie is de verbondenheid tussen de stam en hun dieren. Door de uitsnede, de rook, vuur en en stof lijkt deze foto bijna in scene gezet.

Over de fotograaf: Travor Cole is geboren in Derry, Ierland, maar heeft het grootste deel van zijn leven buiten Ierland gewoond. Zo woonde hij in Engeland, Singapore, Togo, Italië, Ethiopië en Brazilië.

Apparatuur: Nikon D850, 70-200mm, f/3.5, 1/125s, ISO 3200

8. Winnaar Best Single Image in a People & Cultures: Debdatta Chakraborty, India

Credit: Debdatta Chakraborty

Fotolocatie: Kolkata, India

Over de foto: Tijdens het Chhath festival in India zijn het voornamelijk Hindoestaanse vrouwen die een Dondi ceremonie doen. Hierbij wordt er gebeden voor een betere en blije toekomst.

Apparatuur: Nikon D750, 24-120mm, f/5.6, 1.500s, ISO800

9. Winnaar Thrills & Adventure: Brian Clopp, VS

Credit: Brian Clopp

Fotolocatie: Dugway Providing Ground, Utah, VS.

Over de foto: Wilde hengsten vechten om te bepalen wie de macht krijgt. Om deze foto de kunnen maken moest Brian een week lang de kudde overal volgen.

Over de fotograaf: Brian Clopp is een zeer ervaren professionele fotograaf. Zijn foto’s zijn vaak gebruikt als ‘Travel Photo of the Day’ op de website van CNN. Brian noemt zichzelf een ‘Purist photographer’, wat betekend dat hij zijn foto’s niet wil bewerken en dus de perfecte foto moet nemen.

Brian is ook de co-producer van de film ‘First They Killed My Father’, geregisseerd door Angelina Jolie en gaat over de Killing Fields gebeurtenissen in Cambodia toen Pol Pot aan de macht was.

Apparatuur: Nikon D850, 600mm, f8, 1/3200, ISO 640

10. Winnaar Best Single Image in a Thrills & Adventures: Quanhou Lu, China

Credit: Quanhou Lu

Fotolocatie: Xingjiang, China

Over de foto: Dieren worden naar een nieuwe plek geleid over avontuurlijke wegen.

Apparatuur: Canon 1Dx Mark II, 24-70mm, f4, 1/320s, ISO100

11. Winnaar Dusk to Dawn: Sumit Dua, VS/VK

Credit: Sumit Dua

Fotolocatie: Havana, Cuba

Over deze foto: Wanneer Sumit over de straten van Havana loopt na zonsondergang zie hij deze twee buren tegen elkaar praten. De kleuren en lichten doen hem denken aan de ‘oude meester-schilder’ schilderijen.

Apparatuur: Canon 5D Mark III, 70-200mm, f/2.8, 1/100s, ISO 3200

12. Geprezen foto, Dusk to Dawn: Lance MCMillan, Canada

Credit: Lance MCMillan

Fotolocatie: Blue Pond, Biei – Hokkaido, Japan

Over de foto: Dit door mensen aangelegde meertje bevat bomen die vroeger leefden, maar nu niet meer. Het meer is aangelegd om de bewonder te beschermen tegen het lava en as van de nabij liggende vulkaan Mt. Tokachi. ’s Avonds is het meer opgelicht en dit gaf Lance de mogelijkheid deze foto te maken.

Apparatuur: Canon EOS 5D Mark III, 35mm lens, 2.8, 2.5 sec, ISO 800

13. Winnaar Oceans, Seas, Rivers, Lakes: Ignacio Palacios, Australië/Spanje

Credit: Ignacio Palacios

Fotolocatie: Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses, Brazilië

Over de foto: Een eenzame boom overleeft in de zandduinen. De foto is genomen vanuit een vliegtuigje zonder deuren.

Over de fotograaf: Er zijn maar weinig fotografen die kunnen concurren met Ignacio als het reizen en fotografie betreft. Zo heeft hij al meer dan 100 hoog aangeschreven prijzen gewonnen en bezocht hij al meer dan 90 landen in 22 jaar. Ook al woont hij nu in Sydney, Australië, zijn Spaanse spirit blijft nog steeds zijn werk en leven beïnvloeden.

Apparatuur: Nikkon D850, Nikon 70-200mm, f8, 1/1250, ISO 400

14. People’s Choice Awards en Winnaar Street life: Robin Young, Maleisië.

Credit: Robin Young

Fotolocatie: Old Havana, Cuba

Over de foto: Straatgebeurtenissen: Jong en wild tegenover Oud, rebels en wijs.

Over de fotograaf: Robin Young won al meerdere fotoprijzen in zijn leven en is opgeleid door de beroemde Amerikaanse fotograaf Jim Zuckerman.

Apparatuur: Canon 5D Mark III, 50mm lens, f/3.2, 1/80s, ISO 100

15. Winnaar TAPSA: Kiran Ridley, VK

TPOTY 2019 Winners

Fotolocatie: Admiralty, Hong Kong

Over de foto: Een pro-democratie demonstrant gooit een Molotov Cocktail naar de politie, terwijl hij daarbij mede anti-regeringsremonstranten in vuur zet.

Over de fotograaf: Kiran is een prijswinnende fotograaf die werkt vanuit Paris, maar overal in Europa en Azië te vinden is. Hij richt zich voornamelijk op nieuws en sociale politieke onderwerpen. Het liefst legt hij situaties vast waarbij de mensen iets aan het doen is. Op dit moment wordt zijn werk onder andere gepubliceerd door The Sunday Times Magazine, The Times, The Financial Times, The LA Times, Washington Post, The New York Times, Wall Street Journal, El Pais, Forbes, Guardian, Spiegel, GQ, Economist Magazine, Time en vele andere. Voor vele fotografen is dit een lijst om van te watertanden.

Apparatuur: Canon EOS1DX Mark II, 24-70mm lens, f7.1, 1/640s, ISO 1600

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij hoort? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Apparatuur: Canon 1DX Mark II, 24-70mm, f/7.1, `/640s, ISO 1600

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0