Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Het jaar in camera’s: de beste systeem- en spiegelreflexcamera’s in 2019

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Bijgewerkt op

In 2018 was de prognose (volgens de Canon CEO) dat de cameramarkt de komende twee jaar met 50% zou krimpen vanwege de opmars van goede camera smartphones. Het blijkt zelfs dat de cameramarkt sinds 2010 met 84% is gekrompen. Maar, 2019 is alsnog een mooi jaar gebleken en dat heeft alles te maken met de inzet van de grote camerapartijen. Verder is te zien dat er een duidelijkere scheidingslijn tussen gebruikers komt. Aan de ene kant vinden we de consumenten die genoeg hebben aan een smartphone (met optische zoom) en aan de andere kant staan de professionals die een high-end systeem- of spiegelreflexcamera willen. De digitale cameramarkt is levendiger dan ooit en dat is te zien aan de geweldige modellen die dit jaar zijn uitgekomen.

Game over voor de DSLR?

Dit jaar is ook duidelijk geworden dat de systeemcamera de nieuwe standaard is. Er zijn steeds minder argumenten om een spiegelreflexcamera (DSLR) over een systeemcamera te kiezen. Zo gingen van we ook van cassettebandje naar de CD en van de CD naar MP3. Velen vonden dat moeilijk, maar is het erg? Nee helemaal niet. Uiteraard zullen die hards ongetwijfeld vasthouden aan hun DSLR, want die zijn nog steeds erg goed.

Crop vs Full Frame sensor

Een systeemcamera alleen goed als het een full-frame sensor heeft? Nee joh! De crop APS-C sensor camera’s lieten zien dat ze beter verkopen dan ooit en met geweldige specificaties. Vooral Fujifilm heeft bewezen dat de systeemcamera wereld groter is dan full-frame sensoren. Hoe dan ook. Het is tijd voor het jaaroverzicht van belangrijkste camera’s in 2019.

Januari – Olympus OM-D E-M1X

Olympus OM-D E-M1X-cameradeals.be

Olympus OM-D E-M1X

Olympus trapte af door hun nieuwe vlaggenschip OM-D E-M1X te introduceren. Met een middenformaat resolutie van 80 megapixel en 60 foto’s per seconde is dit een absolute topcamera. Aan de andere kant heb je een flinke body en hij is redelijk prijzig voor een Micro FourThirds camera. Daar tegenover moet je ook meteen zetten dat de prijs heel erg meevalt als je kijkt naar andere camera’s met deze specificaties.

Februari – Canon EOS RP

Canon EOS RP + EF-EOS R Adapter | CameraDeals

Canon EOS RP

Na de komst van de Full-Frame Canon EOS R in 2018, was het tijd voor de RP (P van ‘populair’) versie van de camera. Een full-frame consumenten model. Het is daarmee de kleinste en lichtste full-frame camera van canon. Gelukkig voor de pro’s komen er nieuwe R versies. Denk aan de R Mark II, RA en RS.

 

 

 

Maart – Fujifilm X-T30

Fujifilm-X-T30-systeemcamera-Charcoal-Silver-met-18-55mm.be

Fujifilm X-T30

Fujifilm had een zeer succesvol jaar en hun eerste release van 2019 was de Fujifilm X-T30. Deze all-round en goed betaalbare systeemcamera blijkt een best-seller te zijn! De camera is de opvolger van de T20 en heeft een aantal technologieën van de grote broer X-T3. Daarnaast bevat het ook de nieuwste oog- en autofocus technologie.

 

 

Maart – Panasonic Lumix S1 / S1R

Panasonic Lumix DC-S1R systeemcamera | CameraDeals.be

Panasonic Lumix DC-S1R

De Micro FourThirds GH camera’s van Panasonic zijn razend populair onder filmmakers, maar het werd wel eens tijd dat ook zij de full-frame markt betraden. Met de S1 voor enthousiastelingen en de S1R voor professionals en 47-megapixel kwamen zij goed binnen.

Prijzen voor Lumix S1

Prijzen voor Lumix S1R

Juni – Hasselblad X1D II 50c

Hasselblad X1D II 50c-cameradeals.be

Hasselblad was (en is nog steeds) voor de meeste mensen onbetaalbaar en een droom. Maar met de X1D II 50C komt het merk toch een stuk dichterbij het grote publiek. De middenformaat zonder spiegel herbergt 50 megapixels. Dat is misschien niet zo veel in 2019, maar je hebt nog steeds een middenformaat sensor.

 

Juli – Fujifilm GFX 100

Fujifilm GFX 100 body - cameardeals.be

Fujifilm GFX 100

En daar is hij, de Fujifilm GFX 100 middenformaat camera. Met twee keer zo veel megapixels als de X1D II 50c, niet-gecropte 4K over de gehele sensor en in-body beeldstabilisatie blaast hij de X1D II 50c omver. Daar komt wel bij de GFX 100 bijna twee keer zo duur is.

 

 

Augustus – Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

Black Magic Pocket Cinema Camera 6K - cameradeals.be

Black Magic Pocket Cinema Camera 6K

De enige niet-fotocamera in deze lijst. Waar de Pocket Cinema 4K camera al een geweldige filmcamera was, doet de 6K versie er nog een schepje bovenop. Zo ging hij van een MFT-sensor naar een Super 35 sensor met EF-vatting.

September – Nikon D6 (aangekondigd)

Nikon D6 body - Cameradeals.be

Dit jaar zagen we veel vlaggenschepen voorbijkomen. Hoewel de Nikon D6 alleen maar werd aangekondigd en uitkomt in 2020, is het wel belangrijk deze camera te vermelden. We wachten nog steeds op de volledige specificatielijst, maar er zijn al wel genoeg geruchten. Een paar maanden later komt ook Canon met hun vlaggenschip. Grote kans dat deze bedrijven dit allang van elkaar weten en daarom hun specs nog even geheimhouden.

 

 

September – Canon EOS 90D

Canon 90D met 18-55mm lens | CameraDeals

Canon 90D met 18-55mm

Op Cameradeals is dit veruit de meest populaire camera. De Canon EOS 90D is de spiegelreflex tegenhanger van de EOS M6 Mark II, een zeer goede camera voor de gevorderde fotograaf. De EOS 90D heeft een 32.5 megapixel APS-C sensor en is geliefd in de wereld van wild- en sportfotografie.

 

September – Panasonic Lumix S1H

Panasonic Lumix DC-S1H systeemcamera - Cameradeals.be

Panasonic Lumix DC-S1H

Deze camera is een absoluut beest en één van onze all-time favorieten. Met de S1H lukt het Panasonic om een full-frame filmcamera (met geweldige foto-functionaliteiten) op de markt te brengen, die de concurrenten achter zich laat. Deze camera mag zelfs als ‘A-camera’ voor Netflix Producties worden gebruikt. Dat betekent dat je filmproductie budget niet meer zo groot hoeft te zijn om met de grote jongens te kunnen spelen.

 

September – Sony A7R IV

Sony A7R mark IV systeemcamera body - Cameradeals.be

Sony A7R mark IV systeemcamera body

Als er prijzen zijn voor beste systeemcamera van het jaar, dan wint de A7R IV dat gemakkelijk. Met een 61 megapixel sensor is wint deze full-frame systeemcamera het van alle andere. Door de Pixel Shift Multi Shooting functie kan je zelfs 240 megapixel foto’s krijgen.

 

 

Oktober – Canon-EOS-1D X Mark III (aangekondigd)

Canon-EOS-1D-X-Mark-III-cameradeals.be

En wéér wordt er een vlaggenschip aangekondigd. De Canon EOS-1D x Mark III komt uit vóór dat de Olympische spelen van 2020 beginnen. Belangrijk? Voor de sportfotograaf héél belangrijk. Daarnaast is het ook een goede marketingstunt. In de camera vinden we hybride systeemcamera functies, 20 fps foto burst, 4K 10-bit 60fps film en een autofocus met zelflerende algoritmes.

 

 

 

Oktober – Sigma fp 

sigma-fp-systeemcamera-body-cameradeals.beHet is de kleinste full-frame systeemcamera ooit en dus al een reden om dit ding mee te nemen op reis. Maar hij komt ook met geweldige specs. Zo zit er een 60.9 megapixel Foveon-sensor in, maar helaas moeten we tot 2020 wachten. Het leuke is wel dat 2020 weer een mooi camera jaar wordt.

 

 

November – Sony A9 II

Sony Alpha A9 II systeemcamera | CameraDeals.be

Sony Alpha A9 II systeemcamera

De Sony A9 II is het vlaggenschip in de systeemcamera’s van Sony. Deze full-frame professionele camera is één van de beste in zijn soort en concurreert gewoon met de DSLR’s D6 en 1D X Mark III.

 

 

 

 

 

November – Fujifilm X-Pro3

Fujifilm X-Pro3

Het verborgen scherm is misschien wel het tofste van de X-Pro3. Een camera die is ontworpen om de kunst van de fotografie terug te brengen. Met een 26 megapixel APS-C sensor is dit een professioneel model en hij daagt je uit om een nog betere fotograaf te worden.

 

 

 

 

November – Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus OM-D E-M5 Mark III body systeemcamera | Cameradeals.be

Olympus OM-D E-M5 Mark III body systeemcamera | Cameradeals.be

Na de release van de E-M1 vlaggenschip was het voor Olympus belangrijk om ook een mid-range camera op de markt te brengen. Met de E-M5 zijn ze weer terug in de game en klaar om te concurreren met alle andere merken. De E-M5 heeft veel features van de M1, maar dan tegen een lagere prijs (en lager gewicht).

 

 

November – Nikon Z50

Nikon-Z50-systeemcamera-body-met-16-50mm-cameradeals.be

Nikon Z50

Nikon heeft het rustig aan gedaan in 2019 en kwam dit jaar alleen met de Nikon Z50 als het gaat om systeemcamera’s of DSLR’s. Het is een APS-C systeemcamera voor vloggers en hobbyisten. Het is een prima camera en Nikon is zó overtuigd van hun speeltje, dat ze je een 30 proefperiode geven. (alleen in de VS).

 

 

November – Leica SL2

Leica SL2 systeemcamera body - Cameradeals.be

Leica wordt vaak gezien als speeltje voor de rijke mensen en daar zit zeker wat in. Maar de Leica SL2 is wel echt een beest. Zo heeft deze full-frame camera een 47 megapixels sensor, 5-assige stabilisaties en een hij kan 147 megapixel foto’s maken door middel van ‘sensor-shift’. Interessant genoeg lijkt dit erg veel op de specificaties van de S1R en Leica heeft er zeker een handje van om dezelfde technologie voor een hogere prijs te verkopen. Ondanks het feit dat de camera met mooie specificaties komt, is hij wel erg prijzig.

 

 

 

 

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0