Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Revolutionaire Autel Evo II inklapbare drone met 8K video en 48MP foto’s

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Bijgewerkt op

We blijven bij CES 2020 in Las Vegas, de jaarlijkse show die de nieuwste en meest innoverende consumenten technologie onthult. De laatste tien jaar is het maken van film volledig veranderd door de komst van drones. Waar DJI de absolute marktleider is, moeten andere bedrijven dingen bedenken om bij te blijven. Het Amerikaanse/Chinese merk Autel Robotics heeft daarom een revolutionaire drone uitgebracht: Auto Evo II met 8K filmmogelijkheden een 48 megapixel fotocamera.

De Autel EVO II is een inklapbare (of uitklapbare) drone met drie verschillende camera modules: EVO II, EVO II Pro, EVO II Dual. De EVO II heeft de 8K 1/2 inch sensor camera, de EVO II Pro een 6K 1 inch sensor camera en de EVO Dual een thermal camera. Het is de eerste opvouwbare 8K drone ter wereld, met een vliegtijd van 40 minuten, bereik van 9KM, geen gps-beperkingen en topsnelheid van 72 km/u.

Autel-EvoII-8k-drone-cameradeals.be

Drie EVO II versies

Alle drone-versies hebben dezelfde body en accu en het is mogelijk de cameramodules te verwisselen. Zo kan je dus één drone gebruiken met alle drie de cameramodules.

Autel EVO II

Deze versie heeft een 8K camera met een 1/2 inch CMOS sensor. De maximale resolutie is 48MP (8000 x 6000 px) voor foto’s en 7720×4320 px voor video’s. De ISO-waarde is in te stellen van 100 tot 3200. De EVO II weeg 1,127 gram, met accu.

Autel EVO II Pro

De EVO II Pro heeft een 6K camera met 1 inch CMOS sensor en een 29mm (35-mm equivalent) brandpuntsafstand. Het is mogelijk om het diafragma in te stellen van f/2.8 tot f/11. Voor fotografie maak je foto’s van maximaal 20 megapixel (5472 x 3648px). Omdat je met deze sensor grotere pixels hebt is het mogelijk de ISO-waarde in te stellen van 100-12.800. Het gewicht, met accu, is 1174 gram.

Autel EVO II Dual

De EVO II Dual heeft een thermal camera en is bedoelt voor vliegers die samenwerken met hulpdiensten, boeren, industrie of overheidsinstanties. De 8K camera wordt gecombineerd met de thermal beelden en heeft een resolutie van 640×512. Het opstijg gewicht voor de EVO II Dual 320 is 1192 gram en 1192 gram voor de EVO II Dual 640. Het verschil tussen deze twee versies zit waarschijnlijk in de filmresolutie.

Alle camera modules nemen de beelden op met een bitare van 120Mbps, maar het is niet duidelijk of dit in H.264 of H265 is. Verder zegt Autel dat de camera’s opnemen met een 10-bit kleurdiepte, wat in 4:2:2 of 4:2:0 kan zijn.

360 graden sensoren

Je hoeft niet bang te zijn om ergens tegenaan te vliegen, want de drone heeft namelijk maar liefst 12 optische obstakel sensoren rondom de body, plus twee sonar sensoren.

Autel-EvoII-8k-drone-cameradeals.be Autel-EvoII-8k-drone-cameradeals.be

Prijs en beschikbaarheid

Autel Robotics vertelt dat de drone op dit moment in productie is, maar de datum van beschikbaarheid is nog niet bekend. De EVO II drone koop je voor $1495, de EVO II Pro zal voor $1795 over de toonbank gaan.

Voor nu moet je het dus nog even doen met de DJI Mavic 2 Pro als prosumer drone.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen. Bekijk ook onze gids met tips over het vergelijken van prijzen en camera’s.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0