Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Vanwege COVID-19 heeft Kamera-Express minder voorraad en daarom alle URL's van Cameradeals naar hun website geblokkeerd.
We laten prijzen, knoppen en links naar hen staan omdat we verwachten dat ze snel weer actief zijn. Dank voor het begrip!

Vlaggenschip Olympus OM-D E-M1 Mark III: 7.5 stops IBIS, 60fps burst en 80MP foto’s

Bijgewerkt op

Het nieuwe vlaggenschip systeemcamera van Olympus is vernieuwend, geweldig en soms een beetje teleurstellend. De 80 megapixel foto’s, 7.5 stops in-body stabilisatie en mogelijkheid om astrofotografie vanuit de hand te doen zijn de grootste pluspunten.  Over het algemeen zijn wij van Cameradeals heel enthousiast over deze camera!

Het is dit jaar lastig om een camera uit te brengen die ergens de beste in is. Zo is de 7.5 stops aan in-body beeldstabilisatie maar even ‘de beste ter wereld geweest’, want de Canon EOS R5 heeft dat met 8 stops al weer overtroffen. Die halve stop maakt geen wereld van verschil en met de 7.5 stops is het mogelijk om sterrenfoto’s vanuit de hand te nemen! Vanuit de camera zelf krijg je 7 stops stabilisatie en de extra halve stop krijg je wanneer je Olympus Pro Lenzen gebruikt. De nieuwe OM-D E M1 Mark III heeft zijn enorme grip verloren en dat maakt de camera van 504 gram een stuk makkelijker te vervoeren.

Olympus-OM-D-E-M1-Mark-III-systeemcamera-Body-Zwart-cameradeals.be

Sensor en beeldprocessor

In de camera zit dezelfde 20.4 megapixel sensor als we in de Mark II konden vinden en dat is jammer. Een upgrade was verwacht, zeker gezien het feit dat de vorige sensor uit 2016 komt. Daarvoor in de plaats krijgen we wel een gloednieuwe TruePix IX beeldprocessor die ervoor zorgt dat je tot 60 foto’s per seconden maakt bij een vaste focus en 18fps wanneer AF/AE aanstaat. De autofocus heeft 121 cross-type autofocuspunten met on-chip phase detectie.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

Live ND-Filters

Een mooie toevoeging in deze camera zijn de Live ND-filters waarbij je tot 5-stops virtueel filters kan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je meer kan vastleggen zonder dat je fysieke filters nodig hebt.

Olympus-OM-D-E-M1-Mark-III-systeemcamera-Body-Zwart-cameradeals.be

80 megapixel foto’s

De nieuwe TruePix IV beeldprocessor maakt het mogelijk 50 megapixel foto’s vanuit de hand te nemen en 80MP foto’s te maken wanneer je de camera op een statief zet. De camera maakt gebruik van pixelshift, waarbij meerdere foto’s worden genomen en de sensor steeds een pixel opschuift om op die manier een 80MP foto te kunnen maken.

Filmen in 4K

Filmen doe je in maximaal UHD 4K met 30 frames per seconde. Het is jammer om te zien dat dit onderdeel geen upgrade heeft gehad ten opzicht van zijn voorganger. In Full-HD haal je snelheden tot 120fps.

Olympus-OM-D-E-M1-Mark-III-systeemcamera-Body-Zwart-cameradeals.be

Starry Sky feature

Deze speciale instelling zorgt ervoor dat de autofocus nog nauwkeuriger wordt en precies scherp stelt op zelfs de kleinste sterren. Gebruik  de Speed Priority wanneer je sterrenfoto’s neemt vanuit de hand. De Accuracy Priority modus is gemaakt voor verfijnde focus-scanning wanneer je sterren vastlegt met een telelens.

Kenmerken van de Olympus OM-D E-M1 Mark III

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0