Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Wat je moeten weten voordat je een fototoestel of videocamera uit een buitenlandse webwinkel koopt

Content van dit artikel
[contents h2 h3]

Een lage camera prijs is voor velen de reden om een aankoop te doen in een buitenlandse webshop. En hoewel camera’s buiten België een stukje goedkoper zijn, zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten voordat je de aankoop voltooid.

Prijsverschil tussen camera’s

Ga op onderzoek uit! Bekijk goed wat de prijsverschillen zijn tussen de action camera, videocamera of het fototoestel dat je wil aanschaffen.

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij de beste camera webshops uit binnen- en buitenland voor je op een rij gezet. Weet je al wat je wil? Zoek dan gemakkelijk op product.

Verzendkosten van je pakketje

Ben je opzoek naar de laagste prijs voor een camera? Dan is het belangrijk om de verzendkosten te bekijken. Bestel je vanuit België een product in Nederland, dan heb je kans dat je helemaal niets betaald, afhankelijk van het bedrag dat je afrekent. Meestal betaal je boven de €50,- geen verzendkosten.

Vind je een goedkoop fototoestel in een Duitse webshop? Dan is het goed om te weten of je niet alsnog €20,- verzendkosten betaald. Anders kan je het product beter vanuit een andere webshop kopen. Tip: Amazon hanteert meestal geen verzendkosten.

Betaalwijze

In België betaald men voornamelijk met Bancontact, maar dit behoort vaak niet tot de mogelijkheden in buitenlandse webshops. In Nederland wordt voornamelijk via iDeal betaald. Maar ook PayPal, creditcard en in groeiende maten Google/Apple Pay komen voor.

Check voordat je het hele betaalproces ingaat welke betaalmethodes er aanwezig zijn.

Europees certificaat

Kopen uit (Europese) webshops is op dit moment zeer veilig. Maar het is wel goed om te checken of zij een Europees certificaat hebben. Dit certificaat ontvangt een webshop alleen als zij voldoen aan de Europese regel- en wetgeving. Hierbij wordt voornamelijk het consumentrecht gewaarborgd. Mocht er iets fout gaan met de betaling of jouw product, dan weet je zeker dat je altijd geholpen wordt en in je recht staat.

In België herkennen we de veilige webshops aan het Becommerce logo met het duimpje. Zie hieronder hoe je veilige webshops buitenlandse webshops kan herkennen

Meer informatie over vertrouwde webshops kan je vinden op de Europese website of Engelse website over de keurmerken.

Verzendwijze – track & trace

Uit een e-commerce onderzoek van bpost en Ipsos uit 2018 is gebleken dat 63% van de Belgische online bestellers het belangrijk vindt om hun aankoop te kunnen volgen middels een track & trace of volgcode.

Wil je zeker zijn dat je jouw bestelling kan volgen na aankoop, scroll dan helemaal naar beneden op de homepagina van de webshop. Daar vind je meestal een link met de naam ‘verzending’, ‘bezorging’ of ‘delivery’. Op deze pagina geeft de webshop meestal aan welke verzendmanieren en middelen zij hanteren.

Retour opties indien defect of ontevreden

Naast het verzenden is het ook goed om te bekijken of en hoe je de bestelling terug kan sturen mocht er iets fout zijn of als je ontevreden bent. Sommige webwinkels hanteren een retour sticker, zodat je de bestelling kosteloos terug kan sturen. Andere winkels laten jou zelf betalen voor de verzending.

Kies een binnenlandse of Nederlandse webshop als je een product koopt dat je eerst wil proberen, om daarna te bepalen of je het wil houden. Binnen België en Nederland is het een stuk gemakkelijker om camera’s retour te sturen. Daarnaast is het vaak gratis!

Weten welke camera je wil

Zeker als je uit een land koopt dat niet direct naast de deur ligt, is het handig als je weet wat je wil kopen. Wanneer je het nodig research werk via het internet of onze site hebt gedaan, kan je overgaan tot aankoop.

Eindprijs van de camera

Uiteindelijk gaat het niet altijd om welke shops de laagste prijs heeft. Met bijkomende (verzend)kosten kan de eindprijs zeer oplopen. Een bepaalde winkel kan het product misschien wel voor 5% goedkoper aanbieden, maar zijn de voorwaarden ook goed?

Weeg de hierboven genoemde punten tegen elkaar af en neem ze mee in onze camera vergelijker.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

CameraDeals.be logo

Recente blog posts

Tags:

Wat zijn jouw gedachten?

Laat een reactie achter

Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0