Geüpdate op 04/02/2021 door Camera Deals – Yoreh

Top-10 beste 4K, 6K en 8K camera’s voor het maken van video en film in 2021
De kwaliteit van een 4K videoresolutie compact-, systeem- of -spiegelreflexcamera’s hangt af van meerdere elementen en het kan knap lastig zijn om de beste 4K camera uit te zoeken. Geen zorgen, wij zijn gespecialiseerd in (4K) camera’s en hebben dit werk voor jou gedaan. Onze top-lijst hebben we gebaseerd op basis van specificaties en professionele, onze en gebruiker reviews.
Klik op de naam van de camera om direct naar dit model te scrollen.
CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!
Waarom filmen in 4K?
Het filmen in 4K brengt een aantal voordelen en ook nadelen met zicht mee.
Voordelen van filmen in 4K
- Je haalt betere Full-HD beelden uit 4K door het beeld achteraf te verkleinen
- Het is toekomst proef
- Meer details en scherpte en dus dichter bij wat wij met het blote oog zien
- Het is makkelijker om afbeeldingen uit een stilstaand 4K-beeld te halen
- In het algemeen betere kwaliteit en kijkerservaring
Maar een grotere resolutie heeft ook een aantal nadelen die je zeker in gedachten moet houden als je een 4K camera gaat kopen.
Nadelen van filmen in 4K
- Grotere resolutie betekent grotere bestanden
- Om 4K te bewerken heb je een goede laptop of desktop nodig
- Wil je 4K bewerken of kijken, dan is een goed 4K beeldscherm essentieel.
- Veel televisies ondersteunen nog geen 4K of zijn prijzig
- Goede 4K camera’s lopen snel op in prijs en dat is het alleen waard als je 4K film veel gaat gebruiken
Soorten 4K resolutie
- 4K Ultra HD (3840x2160p)
- 4K DCI / Cinema 4K (C4K) (4096x2160p)
De meeste 4K camera’s filmen alleen in UHD (Ultra HD) en dat staat gelijk aan de normale 16:9 beeldverhouding die je ook hebt wanneer je film in Full-HD (1920×1080). De C4K (Cinema 4K of DCI) wordt gebruikt om een iets breder beeld te krijgen zodat je meer keuze hebt in beelduitsnede.
Filmen in 4K 60fps
Een van de eigenschappen die je vaker tegen zal komen is het filmen in 4K met 60 frames per seconde (fps). Om een vloeiend videobeeld te kunnen bekijken moet de video minimaal 24 frames per seconde hebben. In de cinemawereld heeft deze snelheid de voorkeur, op televisie gebruikt men 25 of 30 fps.
Het gebruiken van 60 frames per seconde in 4K betekent dat je het beeld tot 2x kan vertragen, zonder dat je kwaliteit verliest. Oudere camera’s kunnen bijvoorbeeld wel filmen in 30fps op 4K, maar voor 60fps of hoger moet je terugschakelen naar Full-HD en dat betekent kwaliteitsverlies.
Waar je op moet letten bij filmen in 4K 60fps
Filmen in 4K 60fps heeft eigenlijk alleen zin als je van plan bent het beeld te vertragen naar 24-30fps. Kijkers kunnen een video met 60fps als ‘te echt’ ervaren en daardoor verliest het zijn cinematische waarde. Daarnaast kost het opnemen van 4K 60fps veel opslag en verwerk capaciteit. Kies je shots dus zorgvuldig. Hoef je niet per se 4K 60fps te filmen, laat dit soort camera’s dan varen. Ze zijn om deze reden vaak een stuk duurder.
De sluitertijd speelt ook een rol bij frames per seconde. De sluiter is een soort gordijn dat voor je sensor zit en heel snel open en dicht gaat om licht binnen te laten. De sluitertijd moet altijd minimaal twee keer zo snel zijn als je fps om een vloeiend beeld te krijgen. Zet je de sluitertijd lager, dan kan je wazige beelden verwachten.
Film je op 25fps, dan is je sluiter minimaal 50. Film je op 120fps, dan is je sluiter minimaal 240. Hoe sneller je sluitertijd staat, des te minder licht er binnenkomt op de sensor. Dat is in principe geen probleem, maar je moet er wel rekening mee houden wanneer er minder licht beschikbaar is.
Waar je op moet letten bij het kopen van een 4K (of meer) camera
Belangrijk om te weten is dat niet elke 4K resolutie dezelfde kwaliteit geeft. De kwaliteit van 4K heeft onder andere te maken met
- De bitrate (dataoverdracht snelheid)
- Kleurdiepte (8-bit / 10-bit)
- Format en Codec (bijv. MP4 H.265)
- Sensor formaat (full frame, APS-C, Micro FourThirds)
- De kwaliteit van je lens bepaald hoe scherp je uiteindelijke beeld is.
Megapixels
Veel mensen staren zich blind op het aantal megapixels dat een camera heeft en dat is helemaal niet nodig. Voor het vastleggen van 4K heeft een sensor minimaal 12 megapixels nodig. De Sony A7s III heeft er bijvoorbeeld 12. Minder megapixels is zeker geen nadeel. Omdat deze zijn geplaatst op een full frame sensor, is elke pixel groter en kan daardoor meer licht opvangen. Wil je de 4K camera ook voor foto’s gebruiken die je (groter) kan printen, kijk dan wel naar het aantal megapixels.
Tijdens het samenstellen van onze top-10 4K, 6K en 8K camera’s letter wij uiteraard op alle bovengenoemde aspecten.
Videotermen en jargon
We hebben een speciaal woordenboek opgesteld dat alle videotermen en jargon kort en bondig uitlegt. Hierin behandelen we woorden als bitrate, oversampling, color subsampling, All-I, crop factor en nog veel meer.

Hoofdpunten camera
Niveau: Expert – Sensor: Full Frame
6K 24fps, 5.9K 30fps en 4K 60fps 10-bit video | 14+ licht stops | Full-frame 24.2 megapixel sensor | Leica L-vatting | 6-stops dubbele beeldstabilisatie (body en objectief) | Anti-aliasfilter tegen moiré-effecten | Dubbele kaartsleuf voor XQD en SD | 3-assig kantelbaar 3.2 inch LCD-display | Volledig stof- en sproeiwaterdicht
- 6K film @ 24fps
- 4K film @ 60fps
- 4K UHD HDR film
- 14 stops licht
- Geen oververhitting op 4K+
- Redelijk zwaar
- De accessoires kosten een hoop extra
De Panasonic S1H is volgens ons de beste 4K+ camera van dit moment. Let wel, de camera is high-end, prijzig en bedoeld voor de professional. Panasonic heeft de ervaring en techniek van de high-end VariCam naar de Lumix S-serie gehaald en daarmee een geweldige camera gemaakt. De S1H is toe nu toe de enige systeemcamera die door Netflix is gecertificeerd als officiële a-camera en dat zegt een hoop. Filmen doe in maximaal 6K met 24fps, 5.9K 30fps of 4K 60fps in 10-bit 4:2:2. Qua videokwaliteit en professionele aansluitingen en opties zit je met de S1H helemaal goed. Beter kan bijna niet zelfs.
Omdat de camera groot en redelijk zwaar is, gebruik je hem niet voor het maken van vlogs. Iets dat je wellicht ook niet wil, aangezien je een overkill aan specificaties zou hebben. Sinds kort er er een ProRes RAW output via HDMI naar de Atomos Ninja V beschikbaar en dat brengt de S1H dichtbij cinemacamera’s voor een goede prijs. Ook heel belangrijk; geen oververhitting bij het draaien van 4K of hoger. Is dat speciaal? Ja, want de nieuwe Canon EOS R5 en Sony A7s III hebben hier wel last van.
Lees volledige review
Hoofdpunten camera
Niveau: Expert – Sensor: Full Frame
12.1 Megapixel Exmor R CMOS sensor | Vari-angle touchscreen | Full frame e-vatting | UHD 4K 120fps in 10 bit 4:2:2 | BIONZ XR processor | 15 stops dynamisch bereik | ISO 40-409.600 | 5.5 stops in-body stabilisatie | 16-bit RAW data output | dubbele kaartsleuven | Wifi & Bluetooth
- 4K 120fps 10-bit 4:2:2
- Full HD 240fps
- 16-bit RAW HDMI output
- Low-light monster
- Gaat niet verder dan 4K
- Oververhitting is een probleem op 4K
Let op! Deze camera is nog niet uit en kan je bestellen als pre-order.
De A7s III is een geweldige camera uit de A-serie en een ‘sensitive’ low-light monster. Hoewel camera’s als GH5s en S1H goed in laag-licht presteren, gaat de A7s III ze ver voorbij. Uiteraard is de mogelijkheid om te filmen in 4K 120p 4:2:2 10-bit een van de hoogtepunten. De nieuwe Exmor R CMOS BSI sensor met 12.1 megapixel geef geen grote resolutie in foto’s, maar de kwaliteit is wel van het allerhoogste niveau. Verder heeft deze camera 5-assige interne beeldstabilisatie, 759 AF-punten met 95% beelddekking en dubbele BIONZ XR processoren, wat de camera extreem snel maakt in gebruik en scherpstellen. Net zoals de Canon EOS R5 heeft ook de A7s III last van oververhitting. Dit is echter geen heel groot probleem zolang je niet midden in de brandende zon gaat filmen.

Hoofdpunten camera
Niveau: Expert – Sensor: Full Frame
45 megapixel full frame CMOS sensor | 8K 30fps, 12-bit RAW | 4K 120 fps | 8-stops beeldstabilisatie | 20fps elektronisch | Vari-angle touchscreen | Dual Pixel CMOS AF in alle 4K- en 8K-modi
- 8K 30p
- 4k 120p
- 8-stops beeldstabilisatie
- Geweldige 32mp framegrabs
- Duur
- Oververhitting is een probleem
Let op! Deze camera is nog niet uit en kan je bestellen als pre-order.
De Canon EOS R5 is zonder twijfel de beste 4K camera wanneer deze uitkomt. De R5 filmt in maximaal 8K 30fp, 12-bit RAW en kan je gebruiken voor haarscherp 8K beeld of nóg scherpere 4K beelden. Denk ook aan de mogelijkheid om tot twee keer in te zoomen zonder dat er kwaliteit verloren gaat wanneer je 4K video monteert. Film je in 4K dan kan je filmen met 120fps en de AF-focus is beschikbaar in elke video modus. Het nadeel van de R5 is dat hij kampt met oververhitting bij het filmen op 4K 120p en 8K, maar Canon is hard bezig om dit probleem aan te pakken. Nog een groot voordeel is de 8K frame grab waarbij je 32mp foto’s uit een 8K beeld kan halen. Dit beeld is scherper dan menig 30mp+ camera. Foto’s maak je in RAW (14-bit) of C-RAW en je kan gebruik maken van een van de twee CFexpress- 1x SD UHS-II-kaartsleuven.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: APS-C
Allround systeemcamera | 26.1 mp X-Trans CMOS 4-sensor | DCI 4K, 60fps film | Full-HD 240fps | Krachtige accu | 5-assige interne beeldstabilisatie | 3″ uitklapbaar touchscreen | Snelle autofocus | Stille modus | Wifi & Bluetooth | Filmsimulaties | Tot 30 foto’s per seconde
- DCI 4K 60fps
- Bitrates tot 400Mbps
- Burst van 30 foto’s per seconde
- Silent modus
- 5-assige IBIS
- Limiet op filmen (20 tot 30 minuten)
- Eén kaartslot
De zeer goed geprijsde Fujifilm X-T4 staat op nummer 1 omdat hij bij alle eigenschappen de ‘sweetspot’ raakt. Van een APS-C 26.1 megapixel sensor tot DIC 4K 60P film en van kantelbaar touchscreen tot in-body beeldstabilisatie. Daarbij kan je voor de beste beeldkwaliteit gaan wanneer je de data verwerking op 400 Mbps en 10-bit 4:2:0 zet. Dit alles wordt intern opgenomen met de h.264 of h.265 compressie. Ben je én van het fotograferen én van het professioneel filmen, dan is dit absoluut een geweldige keuze en zelfs een van de beste systeemcamera’s op de markt op dit moment.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: Micro FourThirds
10,28 megapixel | Micro FT sensor | Wifi & Bluetooth | C4K @ 60fps 10-bit 4:2:2 | 400mbps 4K video | Full HD 240fps | Dual Native ISO tot 102.400 | Dubbele kaartsleuven
- C4K met 60 frames per seconde
- 4K photo met 60 fps
- TC In/Out
- 4K HDR videobeelden maken
- Dual Native ISO tot 102.400
- V-Log gamma
- Weinig resolutie voor foto’s
De Panasonic Lumix GH5s is gemaakt voor de makers die zijn bijna alleen op cinematografie richten, maar ook af en toe een foto willen nemen. De 10.28 megapixel Micro FourThirds sensor heeft weinig, maar wel grote pixels. Door dit te combineren met het Native Dual ISO systeem is het mogelijk om de ISO-waarde omhoog te zetten tot 204.800, zonder dat je al te veel ruis in het beeld ziet. De camera heeft nog niet de low-light prestaties van de full frame A7s-serie, maar het is zeer indrukwekkend voor een camera met een kleine sensor. Wil je deze camera, maar dan met meer megapixels en interne beeldstabilisatie, dan kan je het beste naar de Lumix GH5 kijken. Qua video specificaties even sterk, maar je levert echter wel in op ISO-instellingen.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd-Expert – Sensor: Full-Frame
20.3 megapixel Live MOS-sensor | Venus Engine 10 | Dual IS II beeldstabilisatie | 2x UHS II SD-kaartsleuve | 4K 60p/50p film | 6K-photo | Bluetooth en Wifi | Post-focus | ISO 100-12.800
- Filmen in 4K 60p
- Hoge bitrates mogelijk
- 5-assige interne beeldstabilisatie
- Lage ISO-waardes

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: Full-Frame
Compacte 6K videocamera met Canon EF-mount | Super 35 HDR CMOS-sensor | Neem 6K 6144 x 3456 op tot 50fps | Mogelijkheid om op te schalen naar 8K | Dual Native 400 & 3200 ISO tot 25.600 | 5 inch Full-HD touch LCD scherm
- Upscalen tot 8K mogelijk
- 6K film tot 50fps
- Scherm kan niet kantelen
- Mini-XLR inplaat van reguliere XLR
- Alle instellingen via de touchscreen
De BMPCC 6K zou je qua specificaties eigenlijk op nummer één kunnen zetten. De kleine camera is puur bedoeld voor filmen en huist een Super 35 HDR sensor waarmee je 6K 50P cinematische film mee schiet. Op het 5″ aanraakscherm zie je duidelijk wat je aan het doen bent, echter is dit geen kantelbaar scherm. Andere grote pluspunten zijn de ProRes RAW output en het dynamisch bereik van 13 stops. Het nadeel is dat er geen continu-autofocus aanwezig is. Voor wat je betaald krijg je een geweldige camera die is bedoeld voor beelden met een cinematische look.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: Full-Frame
Systeemcamera | Lensvatting Nikon Z | 24.5MP BSI Full Frame Sensor | 2x Dual EXPEED 6 | 273 AF-punten | 5-assige beeldstabilisatie | Mens/Dier oog/gezicht AF-detetectie | Tilt-touchscreen | weerbestendig | ISO 100-51.200
- 14 foto’s per seconde
- Geweldige beeldkwaliteit
- Makkelijk in gebruik
- 4K 60fps
- Geen vari-angle beeldscherm
De Nikon Z6 was voor velen de nummer één systeemcamera, maar aan alles komt een eind. Dat heeft niets met de Z6 te maken, maar met het feit dat er inmiddels vele nieuwe camera’s zijn, waaronder de Nikon Z6 II. De Z6 II is enorm verbeterd vergeleken met zijn voorganger. In de camera zitten nu twee EXPEED 6 beeldprocessoren en je hebt de mogelijkheid om te filmen in 4K 60fps zonder crop (bij de Z7 II wordt er een 1.5x crop toegepast). Ook op het gebied van autofocus doet de Z6 II het goed en hij herkent met gemak ogen en gezichten van mens en dier en deze werkt wanneer je continu foto’s maakt met 14fps. Ook de extra SD-kaart sleuf is handig en het is mogelijk om UHS-II en XQD/CFexpress kaarten te gebruiken. Verder is de Z6 II gewoon een heel goede all-round camera voor zowel fotograaf en filmer. Een van de betere op de markt vandaag de dag.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: Full Frame
Stof- en spatwaterdicht | Wifi, Bluetooth en NFC | 24.2 MP Full-frame Exmor R CMOS sensor | ISO 100-51.200 | Fotograferen met 10 fps | 5-assige in-body beeldstabilisatie | 2x SD-card slot
- Groot ISO bereik met weinig ruis
- Ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie
- Timelapse modus
- Met 565 gram aan de zwaardere kant
- Geen 60FPS in 4K
It’s a measure of how quickly 4K capture technology is advancing that the Sony A7 III should find itself half way down our list, as when it was launched it was setting new standards for 4K capture amongst mirrorless cameras. But it’s still the best A7 model for video all round, even including the video-centric A7S II, which was good for its time but now looks long overdue for a refresh. The A7 III is a great all-round camera for any photographer who wants to move up to full frame without spending a fortune, and who wants a good 4K video camera too. The A7 III tops out at 30fps but it uses the full sensor width with no crop factor to capture great quality ‘oversampled’ 4K footage, and comes with an S-Log mode for high dynamic range scenes and colour grading later on, together with a fast and effective AF system.

Hoofdpunten camera
Niveau: Professioneel – Sensor: Super35mm DGO
Canon EOS RF-vatting | Super35mm DGO-sensor | 16+ stops dynamisch bereik | DIGIC DV7 processor | DCI 4K 120 fps | DCI 2K 180fps | 10-bit 4:2:2 | Canon Log 2 & 3 | Weerbestendig | Compact en licht | Interne ND-filters | Touchscreen bediening
- 4K 120fps
- 2K 180fps
- Dual Gain met 16 stops dynamisch bereik
- Geen RAW-output
- PL-Lenzen gebruiken niet mogelijk
De Canon EOS C70 is een soort van combinatie tussen de Canon EOS C300 III en de beste EOS RF-Vatting camera voor film. De camera heeft een Super 35mm sensor, Dual Gain Output, 16 stops aan dynamisch bereik en filmt tot 4K 120fps of 2K 180fps. Qua ontwerp wijkt hij af van traditionele filmcamera’s en lijkt meer op een grote systeemcamera. Met een grote grip is hij bedoeld om ook vanuit de hand te gebruiken. Nieuw voor EOS C-camera’s is het aanraakscherm, wat het veel makkelijker maakt om de camera te bedienen.
Ben je een eenmanscrew, dan kan je gebruik maken van het iTR AFX-autofocussysteem dat ook wordt gebruikt door de Canon EOS 1D X Mark III. Hiermee worden hoofden herkend en de autofocus is bizar nauwkeurig en snel. Bijzonder aan deze Cinema camera is dat hij RF-lenzen gebruikt. Een voordeel als je overstapt vanaf EOS R-systeemcamera’s, een nadeel als je al PL-Lenzen in je bezit hebt. Dankzij de nieuwe Canon EF Speedbooster gebruik je EF-lenzen, krijg je een extra stop aan licht en een full frame beeld. Nadeel aan de camera is dat opnemen in RAW niet mogelijk is. Wil je wel in RAW opnemen of PL-Lenzen gebruiken, dan moet je upgraden naar de Canon EOS C300 (III).

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Expert – Sensor: Full-Frame
Full frame 24.5 megapixel sensor | Expeed 6 beeldprocessor | ISO-bereik van 100-51.200 | 5-assige VR in 5 stops | 273 AF-punten | Continu fotograferen met 12 beelden per seconde | Elektronische viewfinder met 3.6 miljoen beeldpunten | Z-vatting | 4K UHD film @ 24/30fps | 10-bit HDMI video output | Wifi, Bluetooth | USB-C aansluiting
- 12 foto’s per seconden maken
- 272 autofocuspunten
- 5-assige in-body stabilisatie
- Full-frame
- Filmt geen 4K in 60fps
- 10-bit film kan alleen via HDMI
- Accu alleen via body op te laden met de EN-EL15B accu (EN-EL15A niet ondersteund)
- Maar één XQD kaartsleuf
- Geen SD-kaarten mogelijk
Met de Nikon Z6 heeft het bedrijf eindelijk een full-frame systeemcamera op de markt gebracht, net zoals Canon met hun Canon EOS R en EOS RP. De Nikon Z6 is een full frame camera met FX-formaat BSI CMOS-sensor die 24,5 megapixel herbergt. De camera gebruikt de EXPEED 6 beeldprocessor, heeft een ISO-bereik van 100 tot 51.200 en interne 5-assige beeldstabilisatie. Deze ISO-waardes kunnen worden uitgebreid tot 50-204.800
4K UHD film
Ook voor de filmmaker is dit een prima camera. Zo film je in maximaal 4K UHD (3840 x 2160) met 30fps in FX-Filmformaat. In Full-HD haal je snelheden tot maximaal 120fps. In 4K is het mogelijk om extra scherpe video’s te krijgen met de volledige pixel uitlezing.
Gebruik het platte kleurprofiel N-Log om een extra cinematische look te krijgen. De beelden kunnen in 10-bit worden opgenomen op een externe recorder via HDMI.
Deze fotocamera hanteert 12 stops aan licht en het is mogelijk tijdcodes te synchroniseren. Hiermee leg je beelden van verschillende camera’s gemakkelijker samen in de post-productie.

Hoofdpunten camera
Niveau: Gevorderd – Sensor: APS-C
24.2 megapixel | APS-C sensor | Wifi | 4K video | 11 foto’s per seconde continu | 3″ 180 graden kantelbaar touchscreen | Scherpstellen in 0.02 sec | Nieuwe Bionz X processor
- 11 foto’s per seconde continu
- 180 graden kantelbaar touchscreen
- Microfoon ingang
- Scherpstellen in 0.02 seconde
- Oude viewfinder
- Moeilijk en diepgaand menu
- Geen 4K en 60fps film
De Sony A6400 is een bijzondere APS-C systeemcamera. De camera wordt van alle kanten geprezen en heeft onder andere een DP-Review Gold Award en EISA-Award in 2019/2020 gewonnen voor beste product en Animal Eye Focus. De Sony A6400 beschikt over een 24.2 APS-C megapixel sensor, 425 fase-detectiepunten AF en scherpstellen doe je in maar 0.02 seconden. Verder beschikt de camera over de mogelijkheid in 4K te filmen en het scherm is volledig kantelbaar zodat je vlogs en selfies kan maken. De ISO-waarde gaat standaard tot maximaal 32000, maar is uit te breiden tot 102400!
Extreem snel scherpstellen
Dankzij de nieuwe generatie van de snelle BIONZ X beeldprocessor kan de A6400 gebruik maken van een razend snel hybride autofocus systeem. Hierdoor kan de camera scherpstellen in 0.02 seconde en maakt het burst van 11 foto’s seconde. Je kan blijven schieten totdat je buffer van 116 foto’s vol zit. Dat maakt deze camera dus zeer geschikt voor sport- en wildfotografie. Of als je héél snelle kinderen hebt natuurlijk.
Een goede optie voor vloggers
Dat je met deze camera kan filmen in UHD 4K (3840x2160p) met 30fps is al een fijn gegeven. Dat je het omhoog kan kantelen zodat het net boven de lens zit en je jezelf kan zien, is geweldig nieuws voor iedereen die een vlog camera zoekt. Met name voor vloggers is dit een enorm fijne positie, omdat wanneer je naar het scherm kijkt het nog steeds lijkt alsof je in de lens kijkt. De camera heeft ook een ingang voor externe microfoon en accessoireschoen om de microfoon of externe lamp op te monteren.
Filmen in 4K
Filmen in 4K UHD doe je dus met 24, 25 of 30 frames per seconde, maar als je graag slow-motion beelden maakt is het mogelijk om in Full HD beelden tot 120fps te halen! Dat betekent dat je het beeld tot 4x kan vertragen. De snelle autofocus van deze camera is ook beschikbaar wanneer je aan het filmen bent.
Eye-focus & Animal eye focus
De Sony Alpha A6400 heeft een speciale functie waarbij de focus zich altijd op de ogen richt. Wanneer je de meest recente update heb geïnstalleerd zal de camera ook de ogen van dieren herkennen. Hierdoor heb je altijd een perfect scherpe foto en hoef jij je alleen nog maar op het kader te richten.
Altijd verbonden
Uiteraard beschikt deze systeemcamera over Wifi en Bluetooth om zo gemakkelijk al je foto’s en video’s naar je telefoon over te zetten en de delen met de wereld. De bijbehorende app van Sony is gratis en hiermee heb je ook de mogelijkheid de camera vanaf je telefoon te bedienen.