Informatie en geschiedenis van DJI

DJI logo PNG

Geschiedenis van DJI

De Chinese entrepreneur en miljardair Wang Tao richt in 2006 zijn nieuwe bedrijf op, met de naam SZ DJI Technology Co., Ltd, ofwel DJI. DJI staat officieel voor Dà-Jiāng Innovations. DJI is de wereldleider in het maken van onbemande luchtvoertuigen, beter bekend als ‘drones’, voor fotografie en cinematografie. Het bedrijf heeft in totaal vijf divisies in China, Japan, Noord-Amerika, Europa en Chili. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shenzhen, Guangdong, China. Naast drones produceert het bedrijf ook camera gimbals, camera stabilisatie, camera’s, vlieg controlesystemen en voortstuwing systemen voor luchtvoertuigen.

Op dit moment bestaat 70% van alle drones uit DJI-voertuigen. De drones worden niet alleen gebruikt door consumenten, maar ook professionals in de film- en tv-industrie maken er gretig gebruik van. Denk aan muziekvideo’s, film en tv-series als Better Call Sall, Game of Thrones en vele anderen.

In 2017 won DJI de ‘Technology & Engineering Emmy Award’, voor de geweldige drone technologie. Dankzij DJI kan iedereen beelden maken die daarvoor nog niet mogelijk waren. Voornamelijk in de filmindustrie was DJI zeer welkom. Producenten met zowel een hoog als laag budget hebben nu de mogelijkheid om met betaalbare apparatuur beelden van boven af te maken. Voornamelijk het feit dat de drone op lage hoogtes kunnen vliegen is zeer interessant. Voor de intrede van de drone werden zulke beelden geschoten met behulp van cranes, dollies, vliegtuigen en helikopters.

DJI drones

Nieuwere drones van dit moment zijn de DJI Spark, Air en Mavic Pro 2. De Spark staat bekend om zijn kleine formaat, maar vooral om het feit dat deze volledig met handgebaren is te besturen. De Mavic Air is ingeklapt kleiner dan de Spark en beschikt over een 4K UHD 100mbps camera. Je hebt dus niet alleen een hoge resolutie, maar de beelden bevatten ook veel data, waardoor ze extra scherp worden en je in de nabewerking nog veel kan sleutelen aan de contrasten en kleuren.

De DJI Mavic Pro 2 heeft twee versies: De Mavic Pro 2 en de Mavic 2 Zoom. Deze drone is het vlaggenschip van DJI onder de consumenten drones. Hij heeft een maximale vliegtijd van 31 minuten en een bereik van 8 kilometer.

De Mavic Pro 2 heeft een Hasselblad L1D-20c 4K camera en mede daardoor is dit een zeer gewilde drone. De beelden zijn scherp en puur, terwijl er veel ruimte overblijf om in de montage kleuren en contrasten te bewerken vanwege de 10-bit verwerking. Daarbij heeft de Mavic Pro 2 een topsnelheid van 72 kilometer per uur!

Consumenten DJI Drones

De bekendste consumenten drones van DJI zijn de Spark, Air en Pro. De kleine Sprak is inmiddels niet meer nieuw te koop en dat heeft alles te maken met de komst van de Mavic Air. Waar de Spark de kleinste drone was die ‘maar’ full-hd video’s kon opnemen, is de Air niet veel groter en heeft hij de mogelijkheid 4K video’s op te nemen en met hoge snelheden te vliegen.

DJI Mavic Pro 2

Hoewel je het niet zou verwachten, is de Mavic Pro 2 een consumenten drone. Deze zeer compacte en opbouwbare drone heeft een 10-bit 4K Hasselblad camera en haalt een topsnelheid van 72 km/h. Video’s schiet je in .MOV H.265, wat betekend dat de video’s zo min mogelijk zijn gecomprimeerd.

 DJI Mavic 2 Zoom

De DJI Mavic 2 Zoom heeft een 1/2.3 inch 12-megapixel sensor met 4x zoom en 2x optische zoom. Het is de eerste camera die kan zoomen van 24mm tot 48mm! De algemene kwaliteit van de Zoom is net wat minder dan het vlaggenschip model Mavic Pro 2, maar beschikt wel over 360 graden obstakel beveiliging en de topsnelheid van 72 kilometer per uur.

Professionele DJI Drones

De opstap naar professionele DJI-drone begint bij de Phantom 4 serie. Andere professionele modellen zijn de Inspire 1 & 2, waarbij je zelf kan kiezen wat voor Zenmuse camera je op de drone monteert.

Phantom 4 Pro

Met de V2.0 (Pro) versie beschik je over een camera die maximaal 60 frames per seconde schiet in 4K en 360 graden panorama’s opneemt. De top-snelheid is 72 km/u en dat is uitzonderlijk voor een drone die 1375 gram weegt. Het professionele gedeelte komt vooral om de hoek als we kijken naar de technologie. Zo verandert de Phantom 4 Pro automatisch en snel van frequentie, zodat je nooit signaalverlies zal hebben. Daarbij stream je de beelden in Full-HD naar je remote control scherm.

De drone beschikt over een 20 megapixel 1-inch sensor, mechanische sluiter en een maximaal diafragma van f/2.8. In combinatie met de 100mpbs en h.265 codec houd je veel ruimte over om kleuren en contrasten te bewerken.

 Enterprise DJI Drones

Enterprise DJI drones zijn gemaakt voor professionals in de film industrie, het bedrijfsleven en overheidsinstanties zoals Politie en de Brandweer. De Mavic Pro 2 Enterprise kan worden ingezet voor reddingsoperaties. Dit model heeft een langere vliegtijd en de mogelijkheid om een externe grote lamp en speaker aan te sluiten. Zo kan er makkelijker worden gezocht naar en gecommuniceerd met mogelijke slachtoffers.

Modellen als de Matrice 200, AGRAS MIG-1S of MATRICE 600 PRO worden allen gebruikt om zware en grotere camera’s te lucht in te nemen. Deze modellen zijn zo krachtig, dan ze camera’s van 15kg de lucht in kunnen sturen.

Andere DJI apparatuur

Waar het voor DJI begon met drones, zijn ze verder gegaan met gimbals: camera stabilisatie. Bekende modellen zijn de compacte DJI Osmo-serie en DJI Ronin.

Conclusie over DJI

DJI doet waar andere bedrijven nog niet deden: nieuwe beeldhoeken en hoogtes beschikbaar maken voor iedereen. Of je nu een klein of groot budget hebt, iedereen kan de wereld op een andere manier bekijken. Met de huidige technologie is het vliegen van een drone veilig en dat maakt het over overheden makkelijker om de vliegende camera’s toe te laten. Dankzij DJI kom je op plekken, waar je anders nooit had kunnen komen. De backpack-reiziger of de makers van Game of Thrones, ze zweren allemaal bij het gebruik van DJI drones.

Waar koop ik een DJI Drone?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een DJI Drone te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, lens of objectief, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0