Informatie en geschiedenis van Fujifilm

Bijgewerkt op

Fujifilm logo PNG

Fujifilm

Het Japanse Fujifilm maakt sinds 1934 producten die te maken hebben met fotografie en beeld. Waar voor velen Fujifilm bekend is van de oude camera’s en fotorolletjes, zijn ze ook groot in het maken van onder andere tv-panelen, printers voor extreem grote formaten, fotopapier, kleur chemicaliën en kopieerapparaten. De naam ‘Fujifilm’ is pas actief sinds 2006. Daarvoor heette het bedrijf simpelweg ‘Fuji’. Fuji is zowel de bekende Appel, een stad in Japan en heeft onder andere de betekenis ‘welzijn’.

Geschiedenis van Fujifilm

In 1934 was het doel van Fuji om de eerste Japanse producent te worden van filmrollen voor fotografie. Ze slaagde daarin en in de jaren daarna produceerde zijn fotorollen voor zowel foto- als videocamera’s. Rond 1940 besluit Fuji om zich ook te storten op het maken van lenzen en het glas voor lenzen.

Pas na de Tweede Wereldoorlog breidt het bedrijf uit naar verschillende soorten markten. Ze gaan bijvoorbeeld samenwerken met het Engelse bedrijf Rank Xeros (Xeros Limited). Tegenwoordig zijn zij vooral bekend als merk dat enorm hoge kwaliteit prints aflevert.

De grootste concurrent van Fujifilm is het fotobedrijf Kodak. In de VS heeft Kodak de touwtjes stevig in handen, totdat Fuji besluit om een grote deal aan te gaan tijdens de Olympische Spelen van 84’ in Los Angeles. Fuji wordt enorm populair en begint uit te breiden. Met de komst van hun 8mm filmcamera en halfklein-beeldcamera’s gingen zij een hevige strijd aan met zowel Kodak als Agfa.

Fujifilm camera modellen en lijnen

Fujifilm is actief op het gebied van spiegelreflexcamera’s, compactcamera’s, middenformaat camera’s en systeem camera’s. Rond het jaar 2000 bracht Fujifilm een 35mm sensor spiegelreflexcamera uit, maar deze bleek niet aan te slaan. Op dit moment doet Fujifilm het vooral goed op het gebied van systeem camera’s. Ondanks dat de spiegelreflexcamera van Fujifilm niet aanslaat, blijft het bedrijf camera’s produceren. Eerst een camera voor 3D-beelden en een aantal Finepix camera’s rond 2010.

Fujifilm X systeem camera’s

Het echte succes komt met de X-serie modellen. Modellen als de X-Pro1, X-E1 en X-A1 maakt het Japanse bedrijf een enorme comeback. Tegenwoordig zijn de X-T1 of X-T20 zeer populaire modellen die goed de concurrentie aankunnen met soortgelijke modellen van Sony en Panasonic.

Fujifilm Instax-serie

De Instax-modellen van Fujifilm zijn op dit moment razend populair. Deze fototoestellen stellen je in staat een hoge kwaliteit foto te nemen en deze direct uit te printen. Hierbij is het mogelijk om de foto’s op te slaan in het geheugen en later uit te zoeken welke je uitprint. Een bekend model van dit moment is de FujiFilm Instax Mini 9.

Wanneer koop ik een Fujifilm camera?

Een Fujifilm camera is voor de fijnproever. De modellen hebben een uniek uiterlijk met retro kleuren en elementen. Een fijne grip en zeer intuïtief cameramenu zijn daarbij zeer belangrijk. Maar het draait allemaal om kwaliteit en dat vind je zeker bij Fujifilm camera’s. Een Fujifilm koop je vanwege de fotografie en pure weergave van wat je vastlegt. Er is een ruim aanbod in systeem camera’s. Zowel de beginner als professional kan een zeer mooi Fujifilm model vinden tegen redelijke prijzen.

Ben je er nog niet uit of je een Fujifilm wil? Of weet je überhaupt nog niet wat voor soort camera bij jou past? Bekijk en volg dan ons camera uitzoeken stappenplan! Na het volgen van deze stappen weten wij zeker dat je een goede camera tussen alle modellen kan vinden!

Waar koop ik een Fujifilm camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Fujifilm camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamerasysteem cameraspiegelreflexcamerabridgecamera, videocamera, action cameradronevlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0