Informatie en geschiedenis van GoPro

Bijgewerkt op

GoPro logo png

GoPro

DJI is dé marktleider in het maken van Actie Camera’s (Actioncams) en heeft eigenlijk alleen de DJI Osmo als soort van concurrent. Deze camera’s zijn heel klein en leveren extreem goede film-kwaliteit. De camera’s zijn bedoeld om vast te maken aan het lichaam, een helm of (sport)attribuut, zoals een fiets, snowboard of zelfs een vliegtuig. Met de Komst van GoPro werd de camerawereld op zijn kop gezet. Het bedrijf bedacht een manier om op plekken te komen met een camera, die tot dusver onmogelijk leken.

Het Amerikaanse GoPro is een van de jongste, misschien hét jongste camerabedrijf, op dit moment. Het bedrijf is sinds 2002 aan het bouwen aan Actie Camera’s, video-edit programma’s en mobile applicaties voor video. Daarnaast heeft GoPro ook een drone op de markt gebracht. Die heeft het overigens niet lang heeft volgehouden vanwege met falende techniek en strenge concurrentie van onder andere DJI.

Geschiedenis van GoPro

De Amerikaanse Nick Woodman is in 2002 op een surfreis in Australië. Hij hoopt dat de fotografen goede actiefoto’s kunnen maken, maar helaas lukt het hen niet om dichtbij genoeg te komen. Voor de amateurfotografen was het eenmaal niet mogelijk om professionele apparatuur te kopen tegen een redelijke prijs.

Nick Woodman en zijn vrienden hebben de aspiratie om professionele surfers te worden. Ze wilde ‘Go Professional’ gaan. En de enige manier om op te vallen, is door goede videobeelden van jezelf te hebben terwijl je surft. Voor hen is dat helaas nog onmogelijk vanwege het ontbreken van professionele apparatuur.

Dankzij een investering van zijn ouders is het mogelijk om het bedrijf GoPro op te zetten. In 2004 wordt het zelfs mogelijk om apparatuur te produceren met een HD-Camera erin. Vanaf dit moment gaat het bergopwaarts en sluiten sporters wereldwijd het merk in de armen.

GoPro modellen

De mini-camera’s van GoPro hebben allemaal de benaming ‘Hero’. Waar de allereerste Hero GoPro 1 camera nog net Full-HD kon filmen, zijn met de nieuwste modellen al 4K tot 6K aan het filmen met hoge framerates. Daarnaast zijn ingebouwde functies als het maken van timelapses, panorama en 360-beelden zeer gewoon geworden.

Bekende modellen zijn de GoPro 4 en hoger. Waarvan de GoPro 7 Black de meest recente en professionele is. De GoPro Fusion maakt het mogelijk om video’s en foto’s te maken in 360 graden.

Maar ook de accessoires van GoPro zijn erg populair. Zo maken ze niet alleen allerlei ‘mounts’, om de camera aan vast te maken. Maar denk ook aan speciale tuigjes voor het hoofd, borst of arm.

Soms is het zo dat men een merk gaat aanzien voor het product. Denk bijvoorbeeld aan dat veel mensen zeggen ‘Kleenex’ i.p.v. een zakdoekje. Dat gebeurt ook met de actioncamera’s. Veel mensen noemen een Actioncam steevast ‘GoPro’, terwijl deze van een ander merk kan zijn.

Wanneer koop ik een GoPro?

Het aanschaffen van een GoPro doe je in specifieke gevallen. Ga je een (extreme) sport uitoefenen, duiken of trektochten doen? Dan is het handig om een GoPro te gebruiken. Deze camera’s zijn klein en de accessoires helpen je de handen vrij te houden. Wat niet onbelangrijk is om te weten: de camera’s zijn volledig waterdicht en je kan nieuwe modellen tot 15 meter diep het water mee innemen, zonder extra behuizing.

Het is dus heel simpel. Moet je je handen vrijhouden, begeef je je in extreme weersomstandigheden of is het een lange tocht? Dan is het gebruikmaken van een GoPro een goede keus! Weet je nog niet zeker of een action cam bij jou past? Bekijk dan ons camera kiezen stappenplan of kijk tussen alle andere camera’s!

Waar koop ik een GoPro camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een GoPro camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamerasysteem cameraspiegelreflexcamerabridgecamera, videocamera, action cameradronevlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0