Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Informatie en geschiedenis van Olympus

Olympus Logo | CameraDeals

Olympus

Olympus is een Japans fototoestel merk dat zich alleen op optiek, lenzen en fototoestellen richt. Het voordeel hierbij is dat je weet dat alle aandacht naar de techniek en ontwerp gaat. En dat zie je ook terug in de ontwerpen: old-school, retro en een goede grip. Olympus heeft geen extreem uitgebreid assortiment. Maar wat ze aanbieden is dan ook erg goed. Olympus gaat duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. Met hun O-MD Micro Four-Thirds camera’s bieden ze een goed betaalbare high-end systeem camera aan die prachtige beelden aflevert.

Geschiedenis van Olympus

Terwijl het bedrijf Olympus al sinds 1919 bestaat, toen onder de naam K.K. Takachiho Seisakusho, bracht het pas in 1936 de allereerste camera uit. Deze had de naam ‘Semi Olympus’. Voor deze tijd was het bedrijf vooral bezig met het maken van de optiek, zoals microscopen, en lenzen voor de camera’s. Ze maakten gebruik van dezelfde fabriek als waar het merk Zuiko zijn lenzen produceerde.

De start van het bedrijf is moeilijk wanneer er niet veel geld beschikbaar is en zij niet genoeg instrumenten voorhanden hebben. Veel van het spul dat ze gebruiken wordt geïmporteerd uit Duitsland (Carl Zeiss), maar de Japanners willen dit graag zelf kunnen produceren.

Nadat het Olympus lukte om hun eigen sluiter (shutter) en camerabodies te produceren, lukt het hen ook om een volledige camera te produceren. Na de Tweede Wereldoorlog produceert Olympus meer en betere camera’s te maken. Helaas wordt de concurrentie te sterk rond 1985 en begint het bedrijf terrein te verliezen op het gebied van spiegelreflexcamera’s.

In 1967 worden de ‘Trip’ modellen geïntroduceerd. Dit zijn 35mm spiegelreflexcamera’s die de eigen lichte lenzen gebruiken van Olympus. Hierbij worden de lichte Zuiko lenzen erg populair. Zeker omdat de populaire Nikkor F-lenzen erg zwaar en log zijn.

Olympus cameramodellen en series

De concurrentie met Nikon en Canon is vandaag de dag nog steeds te groot voor Olympus. Dit betekent echter niet dat de camerakwaliteit daar minder van is geworden. De huidige systeem camera modellen werken allemaal met het Micro Four-Thirds sensoren.

Olympus PEN-fototoestellen

Het mooie aan de PEN-serie is hoe ze eruitzien. Digitale camera’s in een klassiek jasje. Deze kleine systeem camera’s beschikken over een goed aantal megapixel, kantelbare touchscreens en een snelle beeldprocessor. Vooral de grip op deze camera’s springt eruit op een positieve manier. Bekende modellen zijn de PEN-F en E-PL9.

Olympus TOUGH-fototoestellen

De naam zegt het al: ‘tough’ (ruig). Dit zijn camera’s voor het zware werk. Robuust, water- en stofdicht en ze kunnen tegen een behoorlijke tik. Uiteraard vind je geen kantelbare schermen en tierelantijnen, maar wel goede kwaliteit. Uitermate geschikt als je bijvoorbeeld foto’s gaat nemen op bouwplaatsen of tijdens ruige sport- of weersomstandigheden.

Olympus O-MD-fototoestellen

De vlaggenschipserie van Olympus is gemaakt om te presteren. De robuuste systeem camera’s leveren extreem hoge kwaliteit. Ook deze serie gebruik de Micro Four-Thirds sensor. Deze heeft een crop factor van 3/4e. Dat betekent dus dat elk object dichterbij is dan dat de lens zegt dat het is. Uiteraard gebruik je deze camera’s als je RAW-foto’s maakt of tot 15 foto’s per seconde wil schieten. De 50 megapixel sensor in de E-M1X geeft je extreem veel details in je foto.

Wanneer koop ik een Olympus camera?

Het zal je opvallen dat de meeste fototoestellen van verschillende merken eenzelfde uiterlijk hebben. Bij Olympus besteden ze veel aandacht aan het ontwerp en dat zie je ook terug. Elk model is stijlvol en retro uitgevoerd. Maar nog belangrijker is de kwaliteit. Die vind je ook zeker terug in elke camera. Vooral de high-end O-MD-modellen zijn revolutionair, makkelijk te bedienen en produceren kwalitatief hoge resolutie foto’s met veel data als in je in RAW schiet. Deze informatie kan je goed gebruiken als je de foto’s gaat nabewerken. Weet je nog niet of een Olympus Systeem camera bij je past? Lees dan ons camera uitzoeken stappenplan! We weten zeker dat je daarna precies weet welke camera je wil hebben.

Waar koop ik een Olympus fototoestel?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Olympus camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamerasysteem cameraspiegelreflexcamerabridgecamera, videocamera, action cameradronevlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0